Hlavní navigace

Microsoft ukázal nový Poznámkový blok, bude mít i tmavý vzhled

11. 12. 2021

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft předělal Poznámkový blok (Notepad). Využívat ho ale zatím jen členové programu Insider, a to ve verzi pro Windows 11. Největší novinkou je podpora tmavého vzhledu.

Společnost Microsoft popsala změny na svém firemním blogu. Ve zprávě uvádí, že kompletně zaktualizovala uživatelského rozhraní, které navazuje na nový design Windows 11.

„Jsme velmi potěšeni, že vám můžeme představit přepracovaný Poznámkový blok pro Windows 11, který obsahuje řadu změn, o nichž si myslíme, že se komunitě budou líbit! Nejprve si všimnete kompletně aktualizovaného uživatelského rozhraní, které je v souladu s novým vizuálním designem Windows 11, včetně zaoblených rohů,“ uvádí Microsoft v příspěvku na blogu.

Největší viditelnou změnou je tmavý režim. Uživatelé mohou také nově využívat tlačítko pro aktivaci nastavení v předělaném záhlaví. Ale možností nastavení příliš neumožňuje, můžete s jeho pomocí přepnout z tmavého do světlého režimu nebo si vybrat jiné výchozí písmo.

příloha_ovladnete_sva_data

Nová aplikace Poznámkový blok také nabízí vylepšené vyhledávání a nahrazování. Získává také víceúrovňovou možnost vrácení zpět, která vám umožní vrátit se v čase, pokud uděláte chybu.

Program není ve finální verzi. K dispozici by měl být na začátku roku 2022, přesný termín ale společnost Microsoft neuvedla.

Byl pro vás článek přínosný?