Hlavní navigace

Microsoft předstihl Google. Nová verze vyhledávače Bing má v sobě chatbota využívajícího umělou inteligenci

7. 2. 2023

Sdílet

Společnost Microsoft v úterý vypustila novou verzi svého vyhledávače Bing a míří s ním hodně vysoko. Začlenila totiž do něj konverzační systém využívající umělou inteligenci ChatGPT. Udělala to den po té, co Google oznámil, že podobný systém hodlá do svého vyhledávání teprve zapojit.

Novou verzi vyhledávače Bing uvedl Microsoft společně s inovovaným prohlížečem Edge. I ten je vylepšen o funkce využívající umělou inteligenci. Firma slibuje, že novinky poskytnou uživatelům „nový zážitek při procházení webu a vyhledávání informací online,“ jak napsal server The Verge.

Je to nový den ve vyhledávání, prohlásil generální ředitel Microsoftu Satya Nadella při představení obou vylepšených produktů. Podle něj se paradigma vyhledávání na webu nezměnilo již několik desetiletí. Dodal, že to umělá inteligence změní, vše urychlí a zpříjemní.

Google spouští chatbota využívajícího umělou inteligenci. Nasadí ho do vyhledávání Přečtěte si také:

Google spouští chatbota využívajícího umělou inteligenci. Nasadí ho do vyhledávání

„Umělá inteligence zásadně změní každou kategorii softwaru, počínaje tou největší ze všech – vyhledáváním,“ dodal Nadella na blogu společnosti. V příspěvku také Microsoft detailně vysvětluje, co všechno je nové. 

příloha_ovladnete_sva_data

Podle The Verge umí nový Bing narozdíl od ChatGPT zobrazovat informace i o nedávných událostech. ChatGPT totiž pracuje s daty do roku 2021. Microsoft uvádí, že nové funkce Bingu a Edge využívají aktualizovanou verzí jazykového modelu GPT 3.5. Firma model nazvala „Prometheus“.

Autor: PCWorld

V české verzi ještě včera večer ale nová verze Bingu nebyla. Pokud jste chtěli s vyhledávačem chatovat, objevila se vám obrazovka, že je to k dispozici „jenom v případě, že máte přístup k nové verzi Bing.“ A pod ní výzva, že se můžete připojit k „čekací listině“.

Byl pro vás článek přínosný?