Hlavní navigace

McAfee: každý den vzniká 60 000 nových virů a červů

18. 11. 2010

Sdílet

Společnost McAfee včera vydala svou čtvrtletní zprávu, která varuje před neustále vzrůstajícím množstvím škodlivých virů.

Tzv. Threat Report je určen především odborníkům pracujícím v IT, kterým poskytuje nejnovější informace o trendech v oblasti bezpečnosti. "Průměrný denní nárůst počtu virů a dalších nebezpečných kódů dosáhl v uplynulém čtvrtletí těch nejvyšších hodnot. Každý den je do světa vypuštěno téměř 60 000 různých škodlivých kódů, což je téměř třikrát tolik, než v roce 2007," píše ve své zprávě McAfee. "Současně s tím ale množství spamu v posledním čtvrtletí tohoto roku kleslo."

Spam se podle McAfee dostal na své dvouleté minimum. "V uplynulém čtvrtletí byl jednou z největších hrozeb botnet Zeus, který se zaměřoval na mobilní zařízení a snažil se o kradení SMS zpráv, které jsou třeba k elektronickým bankovním transakcím. McAfee také zaznamenal nárůst e-mailových kampaní, které se snažily o rozšíření tohoto botnetu. Tyto kampaně používaly jména známých společností jako FedEx nebo Western Union," stojí ve zprávě.

Byl pro vás článek přínosný?