Hlavní navigace

Máte problémy s Wi-Fi připojením? Poradíme! - 9.díl

16. 4. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Pokud řešíte problémy s bezdrátovým připojením přes Wi-Fi, pak je tento článek pro vás to pravé. Obsahuje totiž průvodce, který vám pomůže nalézt to nevhodnější řešení.

Předcházející díl

 

V tomto seriálu se budeme věnovat těm nejčastějším situacím, které zapříčiňují problémy s bezdrátovými sítěmi Wi-Fi a ukážeme vám, jak je řešit – ať už se jedná o vaši vlastní bezdrátovou síť, nebo se jen zkoušíte z libovolného zařízení připojit k nějaké jiné bezdrátové síti.

Správné heslo, žádné připojení

U sítě, která vyžaduje zadání hesla, nebo uživatelského jména a hesla, samozřejmě odmítne připojení, pokud přihlašovací údaje zadáte chybně. Co ale dělat, když jste si jisti, že zadáváte heslo, popřípadě kombinaci uživatelského jména a hesla správně?

příloha_ovladnete_sva_data

  • Zkontrolujte, zda jste v heslu správně použili velká a malá písmena, což platí nejen pro heslo pro přihlášení k bezdrátové síti Wi-Fi, ale i pro ostatní přihlašovací údaje. Součástí hesel při zabezpečení pomocí WPA2 mohou být i mezery, jejich zápis se však velmi obtížně označuje. Ujistěte se, že jste nezapomněli na mezeru.
  • Ujistěte se, že se připojujete ke správné bezdrátové síti. V některých lokalitách soupeří jedna bezdrátová síť s desítkami jiných, které se samozřejmě nazývají jinak, nicméně může se stát, že jste omylem vybrali bezdrátovou síť, která se jmenuje podobně jako ta, k ní se chcete připojit. Některé firmy a hotspoty provozují bezdrátové sítě pro hosty, přičemž se tyto sítě nazývají jen nepatrně jinak než interní a privátní bezdrátové sítě.
  • Přetížené sítě a směrovače s firmwarem, který nefunguje tak, jak by měl, mohou odmítnout připojení v případě, kdy zadáte heslo správně. Pokud máte podezření, že je toto i váš případ, pak tento problém konzultujte se správcem sítě. Pokud jste správcem sítě přímo vy, pak bezdrátový směrovač restartujte!

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?