Hlavní navigace

Máte problémy s Wi-Fi připojením? Poradíme! - 3.díl

10. 4. 2018

Sdílet

 Autor: Well
Pokud řešíte problémy s bezdrátovým připojením přes Wi-Fi, pak je tento článek pro vás to pravé. Obsahuje totiž průvodce, který vám pomůže nalézt to nevhodnější řešení.

Předcházející díl

 

V tomto seriálu se budeme věnovat těm nejčastějším situacím, které zapříčiňují problémy s bezdrátovými sítěmi Wi-Fi a ukážeme vám, jak je řešit – ať už se jedná o vaši vlastní bezdrátovou síť, nebo se jen zkoušíte z libovolného zařízení připojit k nějaké jiné bezdrátové síti.

Není vidět bezdrátová síť, o níž víte, že by měla být dostupná

Víte o bezdrátové síti, která by měla být dostupná z místa, kde se právě nacházíte, nicméně se vám tato bezdrátová síť v seznamu bezdrátových sítí, k nimž je možné se připojit, nezobrazuje. Při řešení tohoto problému postupujte následovně:

  • Nejprve zkontrolujte, zda jste omylem nevypnuli bezdrátový síťový adaptér a tím i možnost připojit se prakticky k libovolné bezdrátové síti. U některých notebooků s operačním systémem Windows a dalších zařízení se nachází různé vypínače či tlačítka, která klidně můžete stisknout omylem. V operačním sytému Windows 10 se vám na Hlavním panelu pak objeví ikonka bezdrátové sítě s červeným křížkem, který ji částečně překrývá. V operačním systému macOS pak bude ikonka Wi-Fi v podobě vějíře bez obrysu.

U některých počítačů najdete tlačítka, která slouží k zapnutí nebo vypnutí bezdrátového síťového adaptéru

příloha_ovladnete_sva_data

  • Vypněte a znovu zapněte bezdrátový adaptér Wi-Fi. Na řadě zařízení je možné pomocí softwaru dočasně zakázat bezdrátové připojení k síti. Zřejmě nejjednodušším případem, který operační systémy nabízí, je režim Letadlo, které však vypne kromě bezdrátového připojení i připojení k síti mobilního operátora i připojení pomocí Bluetooth.
  • Nacházíte se mimo dosah bezdrátové sítě. Bezdrátové připojení k síti nemá žádné ostré hranice, od kterých by připojení fungovalo a dále už nikoliv. Někdy se stane, že na jednom místě máte naprosto perfektní pokrytí signálem bezdrátové sítě a za chvíli už ne. Je to dáno tím, že elektromagnetické vlnění se odráží od povrchu nejrůznějších předmětů, proniká zdmi, je pohlcováno lidmi a nejrůznějšími materiály. Přejděte proto někam jinam a zkontrolujte, zda se náhodou bezdrátová síť neobjeví.

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?