Hlavní navigace

Marvel Ultimate Alliance

25. 3. 2007

Sdílet

Počítačové hry čerpají inspiraci z knih, filmů, ale i komiksů. Přesně to platí také pro nové akční RPG Marvel Ultimate Alliance, v němž se to hemží populárními komiksovými hrdiny.

Akční RPG inspirované komiksovým dobrodružstvím, to už tady nedávno bylo. Mluvíme o X-Men Legends II, nadprůměrném titulu na motivy kreslených a posléze z filmovaných „X-Menů“. Vývojáři stojící za tímto titulem, inspirování solidním úspěchem svého dílka, se pustili do podobné gamesky, která tentokráte hráči předloží hrdiny hned z mnoha různých komiksů.



Titul je zaštítěn firmou Marvel, dnes již legendárním komiksovým vydavatelstvím, a hráči tak mají možnost po obrazovkách prohnat takové persóny, jako je třeba Spider Man, Kapitán Amerika či Thor. Poměrně průhledný a lineární příběh se točí kolem boje dvou uskupení super hrdinů, přičemž vy samozřejmě kopete za tu správnou stranu. Do akcí můžete vyrážet se čtyřčlenným týmem, ostatní postavy, které máte k dispozici, čekají na základně. Repertoár vašich hrdinů se postupně rozšiřuje, za líté boje pak získáváte zkušenosti, které proměňujete za vylepšování svých reků.



Herní princip je tedy podobný jako v již zmíněném titulu X-Men Legends II, a platí to pochopitelně i o hlavní náplni hry, tedy o procházení rozmanitých lokací a řezání všeho nepřátelského. Úkoly, které plníte, obvykle sestávají v anihilaci nepřátel, přičemž kromě řadových protivníků se vám čas od času do cesty připlete i nějaký ten boss, respektive zlý super hrdina. V jednu chvíli ovládáte jen vybraného hrdinu, zbytek vašeho čtyřčlenného týmu se řídí umělou inteligencí, která je docela v pořádku. Boje jsou notně akční, ovšem naštěstí nejde jen o máchání pěstmi či zbraněmi, ale hlavně o používání různých schopností. Rozmanitost hrdinů, které máte k dispozici, je přitom vítaným zpestřením; užijete si jak Spidermanových pavučin, tak třeba ohnivých kousků, které předvádí Human Torch.



Komiksová grafika je poměrně povedená, i když místy dost stereotypní; na vině je přitom zejména slabší design levelů. Od hry nelze čekat žádnou velkou invenci, nicméně přesto se jedná o chytlavé akční RPG. A o povinnost pro příznivce komiksů.



Hodnocení: 8,2
Výrobce: Activision
Vydavatel: Raven Software
Distributor pro ČR: není znám
Lokalizace: není známa
Cena: není známa
Multiplayer: ano

Byl pro vás článek přínosný?