Hlavní navigace

Mapy Google vás dovedou k zaparkovanému autu

10. 6. 2022

Sdílet

 Autor: Pixabay.com
Mapy Google obsahují jednu zajímavou funkci, díky níž bezpečně naleznete vaše auto v cizím městě i na přeplněném velkokapacitním parkovišti. Jak tuto funkci používat?

Mapy Google obsahují celou řadu „vychytávek“, usnadňujících každodenní život. Jedním ze zajímavých pomocníků v mobilní aplikaci Map Google je funkce pro navigování k zaparkovanému automobilu. Ocení ji především návštěvníci cizích měst či nákupních center s rozlehlými velkokapacitními parkovišti.

Díky zmíněné funkci navíc naleznete cestu nejen k vašemu  automobilu, ale lze ji využít také k návratu na jakékoliv místo, na kterém se nacházíte. Jak navigování k zaparkovanému automobilu nastavit a jak se pak nechat navigovat zpět?

Navigace k zaparkovanému autu

Jak navigování k zaparkovanému automobilu nastavit a jak se pak nechat navigovat zpět?

1) Nejdříve je nutné v aplikaci určit místo, kde se nachází váš automobil. Pro určení tohoto místa nejdříve klikněte na symbol vaší pozice v mapě.

Mapy Google

2) V zobrazené nabídce zvolte položku „Nastavit jako parkovací místo“. Tím je určena pozice místa, kam se budete chtít v budoucnu vrátit. Mapy Google polohu uchovají po dobu osmi hodin.

Mapy Google

3) Nyní se můžete vydat na cestu a až se budete chtít vrátit k vašemu autu (případně na jiné místo, které jste si uložili), klikněte v mapě na ikonu pro navigování.

Mapy Google

4) Z nabízených možných cílů vyberte položku „Uložené parkování“.

Mapy Google

5) Následně si ze zobrazené nabídky můžete zvolit zobrazení trasy k cíli, spustit navigaci, nebo případně uložené parkování vymazat, pokud jej již nebudete chtít dále využít.

příloha_ovladnete_sva_data

Mapy Google

Printscreeny v článku vytvořila redakce PCWorld

Jaké funkce používáte v Mapách Google?

Co jsou Mapy Google?
Mapy Google jsou služba od společnosti Google, která umožňuje uživatelům vyhledávat a procházet mapy celého světa. Tyto mapy poskytují užitečné informace jako jsou dopravní informace, satelitní snímky, street view a další funkce.
Jak mohou Mapy Google pomoci s hledáním parkovacího místa?
Mapy Google mají funkci, která umožňuje uživatelům najít volné parkovací místo. Mapy Google využívají informace od místních úřadů, parkovacích společností a dalších zdrojů, aby poskytly aktuální informace o volných parkovacích místech. Uživatelé mohou také použít navigaci k parkovacímu místu, a následně k jejich cíli.
Jaké další funkce nabízejí Mapy Google pro usnadnění cestování?
Mapy Google nabízejí řadu funkcí, které usnadňují cestování a hledání cesty. Například mohou uživatelům nabídnout dopravní informace v reálném čase, různé způsoby dopravy, včetně hromadné dopravy, pěší navigace, street view a další.
Jsou Mapy Google bezplatné?
Ano, používání Map Google je zdarma. Nicméně, některé funkce jako jsou živé dopravní informace mohou být dostupné pouze pro platící uživatele.
Jak mohu používat Mapy Google na svém mobilním telefonu?
Mapy Google jsou dostupné pro stažení jako mobilní aplikace pro iOS a Android. Uživatelé mohou aplikaci zdarma

Byl pro vás článek přínosný?