Hlavní navigace

Mapy Google přinášejí další zajímavé novinky, které usnadní cestování

30. 11. 2022

Sdílet

 Autor: Pixabay.com
V mapách od Googlu díky novým funkcím snadno naleznete nejvhodnější nabíjecí stanici pro váš elektromobil, naplánujete si bezbariérovou trasu a získáte přístup k živému náhledu v nových destinacích.

Mapy Google přišly po čase opět s várkou novinek a vylepšení, které potěší příznivce elektromobility a také lidi cestující po známých destinacích. 

Mezi hlavní lákadla aktualizovaných map pro Android a iOS patří rozšíření dostupnosti vyhledávání s živým náhledem prostřednictvím funkce Live View do mnoha světových destinací.

Kromě dříve dostupných míst se nyní můžete těšit na vyhledávání s živým náhledem v Londýně, Los Angeles, New Yorku, Paříži, San Franciscu a Tokiu. Live View využívá umělou inteligenci, miliardy snímků ze Street View a rozšířenou realitu k intuitivnějšímu prozkoumávání okolí. Live View vám tak přímo na živém náhledu z fotoaparátu vašeho telefonu zobrazí blízké body zájmu, jako jsou obchody, kavárny, nebo bankomaty. 

Live View

Další velice zajímavou novinkou, dostupnou pro Android a iOS, je rozšíření vyhledávání míst s bezbariérovým přístupem. Od roku 2020 mohli uživatelé map od Googlu vyhledávat bezbariérová místa ve vybraných lokalitách v Austrálii, Japonsku, Spojeném království a USA. Nyní Google umožnil vyhledávání bezbariérově přístupných míst celosvětově.

V nastavení stačí funkci zapnout a následně se dle piktogramu invalidy na vozíku u jednotlivých míst dozvíte, zda jsou bezbariérově přístupná či nikoliv. Informace ohledně bezbariérovosti jsou do map vkládány jak od majitelů jednotlivých podniků, tak od komunity okolo Map Google.

Bezbariérová místa

Do třetice přicházejí Mapy Google s vylepšeným vyhledáváním nabíjecích stanic pro elektromobily. K současnému vyhledávání dobíjecích stanic v reálném čase nyní Google přidává ještě vyhledávání nabíječek o výkonu 50 kW nebo vyšším. Tím můžete snadno vyhledat nejvhodnější stanici v dosahu, která zajistí co možná nejrychlejší dobytí baterie vašeho elektromobilu.

Pro vyhledání nabíjecích stanic v mapách od Googlu vyhledejte výraz „nabíjecí stanice pro elektromobily“ a následně vyfiltrujte „rychlé nabíjení“. Dobíjecí stanice můžete dále filtrovat i podle typu zástrčky vašeho vozu.

příloha_ovladnete_sva_data

Dobíjecí stanice EV

Zdroj fotografií v textu: Google

Byl pro vás článek přínosný?