Hlavní navigace

Mapy.cz vám během navigování nabídnou rychlejší cestu

6. 5. 2022

Sdílet

 Autor: Mapy.cz
Uživatelé mobilní aplikace Mapy.cz se dočkali zajímavé funkce, která zpříjemní cestování a dostane vás během jízdy rychleji do cíle.

Používáte-li na cestách mobilní aplikaci Mapy.cz pro Android a iOS, pak vás zcela jistě potěší novinka v její poslední verzi. Jedná se o návrhy rychlejší trasy v průběhu navigování. Vyrazíte-li tedy na cestu a v průběhu jízdy dojde na trase před vámi například k dopravní zácpě či jiným komplikacím, aplikace Mapy.cz vám během jízdy nabídne změnu a dovede vás do cíle po rychlejší trase.

Aplikace porovnává čas dojezdu po různých trasách a pokud se vlivem dopravní situace stane alternativní cesta rychlejší, přímo na obrazovce se vám během navigování zobrazí notifikaci s návrhem na využití této časově efektivnější varianty. Vy se přitom můžete rozhodnout, zda návrh na úpravu trasy využijete kliknutím na „Přijmout“, nebo zda setrváte i nadále na původně naplánované cestě kliknutím na „Zůstat na původní“. Dle vašeho rozhodnutí dojde k případné změně.

Mapy.cz

Další novinky

Služba Mapy.cz prochází neustálým vývojem a v posledních měsících přinesla několik dalších vylepšení. Jmenovat můžeme například implementaci upozornění na překročení rychlostního limitu při jízdě. Navigace vás upozorní nejdříve vizuálně a následně i akusticky. Dlužno dodat, že jiné konkurenční navigační aplikace tuto základní funkci nabízí již dlouhou dobu.

Dalším vylepšením aplikace je zobrazení cílů dřívějšího navigování ve výsledcích vyhledávání. Můžete se tak snadno a rychle vydat do oblíbených destinací. Tyto cíle doplnily dřívější položky pro navigování do vašeho domova či práce.

příloha_ovladnete_sva_data

Inovace se dotkly taktéž uživatelského profilu v aplikaci a notifikací k zanechání hodnocení navštívených podniků.

Zdroj fotografií v textu: Mapy.cz

Byl pro vás článek přínosný?