Hlavní navigace

TIP: počítačový zdroj Tagan BZ PipeRock

26. 8. 2010

Sdílet

V rámci pravidelné rubriky TIP si budeme čas od času představovat zajímavé produkty, které jsou již reálně v prodeji a nikoliv pouze na rýsovacích prknech vývojářů nebo v podobě tiskových zpráv.

V rámci pravidelné rubriky TIP si budeme čas od času představovat zajímavé produkty, které jsou již reálně v prodeji a nikoliv pouze na rýsovacíh prknech vývojářů nebo v podobě tiskových zpráv. Ne vždy půjde o žhavé novinky, protože na trhu existuje řada evergreenů, které bychom neměli minout jenom proto, že jsou například rok staré. Náš dnešní cíl je web společnosti Bostar – www.bostar.cz

 

Tagan BZ PipeRock

Přiznáváme na rovinu, že kdybychom Bostar neznali a nevěděli o značkách, které nabízí, asi by nás úvodní stránka k návštěvě moc nevybízela. Přece jenom - stránky velkých obchodů bývají o něco hezčí, barevnější, zkrátka "cool a trendy". Bostar ale sází na to, že když už se člověk odhodlá postavit si sám počítač, troška základního kódu bez okras ho nezastaví – což je ostatně zřejmě pravda.   Po zadání adresy na vás vykoukne pouze 7 bannerů, které odkazují na jednotlivé produkty nebo značky, nicméně ne přímo, odvedou vás na seznam prodávaných značek. A tak i pokud vás něco z nabídky na banneru zaujalo, musíte si to vlastně najít sami v e-shopu. Z nabízených produktů a značek jsme při této návštěvě zvolili zdroje Tagan.

Tagan BZ PipeRock

V nabídce Bostaru se sice nachází univerzální řada Tagan 2 Force II, nás spíše ale zaujalo, že v nabídce figuruje stále i Tagan BZ PipeRock (kompilant ATX 2.2), který  vykazuje efektivnost zdroje nad 80 % a hodí se pro výkonné herní počítače. I když jde o zdroj již z roku 2007,  počítá s novými kartami, jež ke svému provozu potřebují 8PIN napájení. V nabídce najdete zdroje od 500W až po 1300W.

Tagan BZ PipeRock

 

příloha_ovladnete_sva_data

V balení u verzí 500-700W najdete v balení vždy 1x PCI-E 6PIN +  1xPCI-E 6+2PIN. Kabely počítají již s efektivním cable managementem, ale Tagan u tohoto zdroje sáhnul po vlastním řešení, není zde klasické hranaté vyhotovení  koncovek, ale používá „pipe connector“, tedy kulatý průřez. To umožnilo osvětlení zapojení kabelů barevnými diodami. Zdroj tak může být zajímavou volbou pro ty, kteří nejen „honí“ výkon, ale chtějí mít skříň a efektně osvětlenou. Samozřejmě podsvícen je i větrák ventilátoru zdroje.



Tagan BZ PipeRock

Specifikace:

Podporované platformy AMD a Intel
Výstupní výkon: 500 W - 1300 W
Aktivní PFC
Účinnost přes 80% při plném zatížení

Formát:
ATX 2.2, 2.01, 1.3
Intel EPS 12 V 2.9

Výstupní konektory:
1 x 20+4 piny ATX/EPS
1 x 8 pinů (4+4) 12 V
6 x 4 piny Molex
1 x 4 piny floppy
8 x 5 pinů SATA
1 x 6 pinů PCI Express (2 x 6 pinů pro PCI Express - od 700W)
1 x 6+2 pinů PCI Express (2 x 6+2 pinů pro PCI Express - od 700W)
1 x uzemnění

Ventilátor:
135 mm ve zdroji
LED podsvícení

Rozměry:
149 x 160 x 86 mm

Hmotnost:
2,3 kg

Cena: 3386 Kč (TG600), 4208 Kč (TG900)

Byl pro vás článek přínosný?