Hlavní navigace

Když zapomenete heslo pro přihlášení do Windows… - 2.díl

18. 7. 2018

Sdílet

 Autor: © keroro666 - Fotolia.com
Nebojte, nic není ztraceno! Jen se budete muset potrápit zámek virtuálních zadních vrátek vašeho operačního systému.

Předcházející díl

 

Někdy se to prostě stane – najednou si prostě nemůžete vzpomenout na heslo pro přihlášení do Windows. Hlavně nepanikařte – máme pro vás v této nepříjemné situaci dobrou zprávu. Nic není ztraceno! Do operačního systému Windows se totiž dostanete, a to i když na počítači není žádný další účet správce systému.

Windows 10

Uživatelský účet ve Windows 10 je s velkou pravděpodobností napojen na váš online účet Microsoft.com. Tato skutečnost resetování zapomenutého hesla do značné míry usnadňuje. Co se týče úrovně zabezpečení, tak tam je to otázka do debaty.

Přesuňte se k jinému počítači, kde se připojte na přihlašovací stránku Microsoftu. Zde zadejte svoji e-mailovou adresu a následně klepněte na odkaz Zapomenuté heslo. Následně se řiďte pokyny průvodce. V následujících krocích budete muset prokázat svoji identitu, a to na základě odpovědí a telefonních čísel, neboli údajů, které jste zadali již dříve. Nakonec budete požádání o zadání nového hesla.

příloha_ovladnete_sva_data

Reset hesla účtu Microsft

Tento trik však nebude fungovat, pokud jste ve Windows 10 podlehli pokušení vytvořit si místní účet. V případě místního účtu musíte použít postup pro Windows 7, ovšem s následujícími výjimkami:

  • Spusťte počítač pomocí jednotky pro obnovení Windows 10 a tu použijte i pro spuštění příkazového řádku.  Konkrétně postupně zvolte položky Odstranit potíže/Upřesnit možnosti/Příkazový řádek.
  • Ikonka pro usnadnění přístupu se nachází v pravém dolním rohu obrazovky, konkrétně mezi ikonkami napájení a připojení k Internetu.

Byl pro vás článek přínosný?