Hlavní navigace

Kaspersky s novými zbraněmi

2. 10. 2008

Sdílet

Společnost PCS uvádí na tuzemský trh nové generace produktů Kaspersky určené na ochranu domácích uživatelů před všemi druhy internetových bezpečnostních hrozeb.

příloha_ovladnete_sva_data

Produkty Kaspersky Internet Security 2009 a Kaspersky Anti-Virus 2009 kombinují výhody nového antivirového jádra s podstatně vyšší rychlostí skenování a technologie HIPS, sloužící k blokování škodlivých programů ještě před přidáním signatur do antivirových databází, a nabízejí tak dle firemního sdělení "bezkonkurenční" úroveň ochrany, která obsahuje ty nejmodernější a nejvyspělejší bezpečnostní technologie. Kaspersky Internet Security 2009 se zaměřuje především na ochranu systému před nákazou, která je mnohem efektivnější než náprava následků. Na úvod je nutné zmínit, že nová generace produktů je konečně dostupná v českém jazyce.


Novinky v bezpečnostních technologiích
Kaspersky Internet Security 2009 obsahuje inovační modul Application Activity Filter (Filtr aktivit aplikací), který používá technologii HIPS (systém prevence napadení hostitele) s proaktivními obrannými prvky a zabudovaným firewallem. Tím je systém chráněn před všemi typy hrozeb – známými i neznámými. Průběžně aktualizovaná „bílá listina“ důvěryhodných aplikací podstatně snižuje nároky na interakci s uživatelem.

Nové prvky Security Analysis (bezpečnostní analýza) a Browser Setting (nastavení prohlížeče) hledají v systému a aplikacích slabá místa, navrhují opatření k vylepšení úrovně zabezpečení a výrazně snižují možnost průniku škodlivého programu do uživatelského počítače.

Dalším novinkou je indexovací systém, který slouží k přidělování bezpečnostního hodnocení neznámým aplikacím. Tak jsou omezena práva a funkce potenciálně nebezpečných aplikací – například přístup k systémovým souborům a složkám, k systémovému registru a k souborům vytvořeným uživatelem.





Virtuální klávesnice ochrání hesla
Rovněž byla rozšířena nabídka nástrojů pro ochranu důvěrných uživatelských dat. Nová generace produktů nyní brání důvěřivým uživatelům v přístupu na známé podvodné stránky. Také zabraňuje odcizení důležitých hesel a uživatelských jmen, ke kterému může dojít prostřednictvím softwaru typu keylogger. Kaspersky Internet Security 2009 také obsahuje virtuální klávesnici, která umožňuje uživatelům bezpečně zadávat jména a hesla. Kromě toho předchází Kaspersky Internet Security 2009 zcizení údajů přenášených prostřednictvím zabezpečených připojení (HTTPS, SSL). Může také odstranit všechny stopy po aktivitě uživatele na Internetu (dočasné soubory, cookies atd.).

Všechny součásti dřívějších verzí produktu byly různým způsobem vylepšeny a rozšířeny – včetně firewallu, heuristického analyzéru, modulu rodičovské ochrany a antispamového modulu.

Přepracováno bylo i rozhraní produktu. Nyní je mnohem přívětivější k uživatelům, a to jak začátečníkům, tak expertům. Nové produkty obsahují automatický režim komunikace s aplikacemi, což znamená, že je zvoleno optimální řešení, aniž by byl uživatel obtěžován žádostí o rozhodnutí o akci. Srozumitelněji jsou uváděny také informace o stavu ochrany a všech nezbytných akcích.

Kaspersky Anti-Virus 2009 a Kaspersky Internet Security 2009 byly vyvinuty s ohledem na systémové požadavky pro Windows Vista a jsou plně kompatibilní s 32bitovou i 64bitovou verzí tohoto operačního systému.

- - David Zajíc

Byl pro vás článek přínosný?