Hlavní navigace

Recenze: TomTom White Pearl - GPS navigace pro ženy

11. 8. 2009

Sdílet

Nedávno jsme vás v rubrice PC World pro ženy informovali o novince v podobě GPS navigace od společnosti TomTom určené speciálně pro příslušnice něžného pohlaví.

Jaká je navigace pro ženy - TomTom White Pearl?


Nedávno jsme vás v rubrice PC World pro ženy informovali o novince v podobě GPS navigace od společnosti TomTom určené speciálně pro příslušnice něžného pohlaví http://pcworld.cz/pro-zeny/tomtom-white-pearl-7395. Nyní se nám tato navigace dostala do rukou, a tak jsme se rozhodli podělit s našimi čtenáři a čtenářkami o dojmy, které v nás vyvolala.

TomTom White Pearl


Na úvod je nutné připomenout, že model White Pearl vychází z edice TomTom ONE IQ Routes, od níž se však na první pohled odlišuje svým designem – dominující bílou barvu zde oživují decentní ornamenty ve stříbrnošedém (perleťovém) provedení. Vzhledová stránka věci vyvolávala u přibližně desítky žen a dívek, kterým jsme zařízení ukázali, různorodé reakce od „naprosto úžasné“ až po „úžasně nevkusné“ – je tedy zřejmé, že univerzální design líbící se polovině lidstva zřejmě navrhnout nelze.

Dámskému uživateli je zařízení přizpůsobeno i obsahem – GPS navigace totiž disponuje sadou bodů zájmu typu "Místa k vidění", "Nakupujte do zemdlení" či "Móda pro každý den", díky nimž se mohou řidičky v případě zájmu nechat navigovat do nejbližších módních butiků, obchodů s vybavením pro domácnosti nebo restaurací, barů, kaváren, kina či divadla. Možná bychom ale uvítali více ženskosti i v samotném navigačním software (možnost volby z více ženských "skinů").

Držák navigace s označením EasyPort, jehož prostřednictvím lze navigaci přichytit na čelní sklo vozidla, se vyznačuje na jedné straně nasouvacím patentem, k jehož funkčnosti nemůžeme mít výhrady, otočný mechanismus s přísavkou nás však o svých kvalitách příliš nepřesvědčil – několikrát se nám v průběhu testování stalo, že i z dokonale odmaštěného okna po několika hodinách jednoduše odpadnul.

Navigaci White Pearl i s držákem můžete uložit do hedvábného uzavíratelného váčku s podobným designem jako samotná navigace. Jelikož se však má jednat o ochranu navigace proti nepříznivým vnějším vlivům, klademe si otázku, jak dlouho si textilie udrží svůj původní běloskvoucí odstín.

Kvalita mapových podkladů a ostatních navigačních funkcí je shodná s "běžnými" produkty TomTom One IQ Routes se všemi jejich klady i zápory, nemusíte mít tedy strach z nežádoucích experimentů.


Verdikt: Pánové, pokud chcete svou drahou polovičku vybavit GPS navigací a zároveň ji potěšit stylovým doplňkem, může být TomTom White Pearl zajímavou volbou. Za styl si zde však, jako obvykle, poněkud připlatíte. Dámy, pro vás bude u tohoto přístroje asi důležitým faktorem vzhled a rozšířená databáze bodů zájmu, základní funkce jsou shodné s "běžnými" navigacemi.

Hodnocení: 70%

Zapůjčil: TomTom

příloha_ovladnete_sva_data

Cena: 5290 Kč

Dostupnost: dle vyjádření společnosti TomTom pouze do konce srpna, jedná se o limitovanou edici

Byl pro vás článek přínosný?