Hlavní navigace

Jak zvýšit svoje Klout skóre - 9. díl

1. 6. 2012

Sdílet

V našem seriálu se mimo jiné dozvíte, co to je Klout skóre, jak funguje, a jak jej můžete naučit, aby pracovalo pro vás.

Možná jste o Kloutu, webu, který byl v roce 2008 založen v San Francisku jako prostředek měření vlivu uživatelů na sociálních sítích, ještě nikdy neslyšeli. To ale neznamená, že Klout neslyšel o vás. Pokud máte účet na Twitteru, máte také Klout skóre.

Přestože Klout nesdílí své algoritmy pro vypočítání reputace s veřejností, přijít na to, jak zvýšit své Klout skóre, nevyžaduje diplom z „bieberologie“. Přinášíme deset neoficiálních tipů, jak se stát esem v oblasti sociálních médií a VIP v oblasti výhod, které z tohoto typu statutu plynou.

 

1. díl: Co je to Klout?

2. díl: Běžte na veřejnost

3. díl: Propojte vaše sociální sítě

4. díl: Budujte vztahy

5. díl: Zvláště se věnujte vlivným uživatelům

6. díl: Ptejte se

7. díl: Poznejte vaše obecenstvo; Vytvářejte obsah, který je jednoduchý ke sdílení

8. díl: Zveřejňujte příspěvky v pravý čas; Kvalita před kvantitou

9. díl: Nestresujte

 

10. Nestresujte

Samozřejmě, vaše Klout skóre není všechno. Jenom proto, že znáte jednoho člověka, který pohořel v pracovním pohovoru kvůli nízkému Klout skóre, nemusíte brát tento indikátor jako jediné a objektivní měřítko vaší sociální a profesionální hodnoty.

ICTrocenka

Jedna věc je jistá, Klout skóre neměří váš offline vliv a úspěch, což vysvětluje, proč jinak docela neznámý technický odborník Robert Scoble dosáhl vyššího skóre než Barack Obama. (Nejvyšší skóre má Justin Bieber, nicméně je pravda, že ten je pravděpodobně vlivnější než Barack, počítáme-li fanoušky, respektive fanynky.)

Přestože stále se měnící algoritmus Kloutu zůstává zastřen tajemstvím, můžete (a měli byste) zkoušet všechny možnosti, jak jej dostat na svou stranu, stejně jako jakýkoliv jiný systém měření skóre. Nicméně rozhodně nepovažujte Klout za něco, kvůli čemu si stojí za to ničit zdraví stresem.

Byl pro vás článek přínosný?