Hlavní navigace

Jak zrušit účet v aplikaci WhatsApp? Zabere to pár minut

15. 5. 2021

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Chcete zrušit svůj účet v aplikaci WhatsApp? Nabízíme přehledný návod.

Pro zrušení aplikace musíte využít svůj mobilní telefon a je jedno zda využíváte ten s Androidem nebo s operačním systémem iOS. Postup se liší na obou systémech jen minimálně.

Postup v iOS (s fotografiemi)

1) Otevřete aplikaci WhatsApp a přejděte do Nastavení a klikněte na záložku Účet

2) V menu pak klikněte na volbu Odstranit účet

3) V další volbě pak už stačí zadat své telefonní číslo v plném mezinárodním formátu a klepnout na Odstranit účet

Postup na Androidu

1) Otevřete aplikaci WhatsApp a klepněte na Více možností a posléze na Nastavení

2) V dalším kroku klikněte na Účet a na volbu Odstranit účet

3) Pak už stačí jen zadat telefonní číslo v plném mezinárodním formátu a potvrďte volbu Odstranit účet. V rozbalovací nabídce zvolte důvod odstranění účtu a znovu klepněte na Odstranit účet.

tip MIF temata

WhatsApp na svých stránkách uvádí následující, co se stane, jakmile účet odstraníte:

  • budou odstraněny informace o účtu a vaše profilová fotografie
  • budete odebráni ze všech skupin v aplikaci WhatsApp
  • bude odstraněna záloha historie vašich zpráv v aplikaci WhatsApp

Zároveň je pár věcí, které byste měli vědět:

  • Po odstranění už nebudete moci získat zpět přístup ke svému účtu.
  • Smaže se veškerá historie zpráv, budete odebrání ze všech skupin a dojde k odstranění zálohového souboru na disku Google.
  • Odstraňování může trvat až 90 dní od zahájení procesu. Kopie vašich informací mohou po uplynutí této doby zůstat v databázi pro případ softwarových chyb, katastrof či jiných událostí.
  • Vaše osobní informace může WhatsApp uchovávat kvůli právním účelům, dojde-li k porušení podmínek použití nebo pro preventivní účely jiných škodlivých činností.
  • Kopie některých materiálů mohou zůstat v databázi WhatsAppu i po zrušení vašeho osobního účtu.
  • Informace, které o vás mají ostatní uživatelé (např. kopie zpráv), budou zachovány.
  • Vaše osobní údaje sdílené s ostatními společnosti Facebooku (Facebook Payments Inc., Onavo, CrowdTangle, Facebook Technologies atd.) budou odstraněny.

Autor článku

Pod autorským pojmem „Redakce“ se rozumí společná práce redaktorů serveru PCWorld.cz.