Hlavní navigace

Jak zdarma vytvořit nejlepší sadu pro ochranu PC - 6.díl

6. 2. 2018

Sdílet

 Autor: MacWorld.com
Pokud chcete ochránit svůj počítač před všemi možnými útoky a hlavně zdarma, pak jste tady správně.

Předcházející díl

 

Máte počítač? Pak je to jasné – stáváte se clem potenciálního útoku. A samozřejmě potřebujete odpovídající ochranu.

To platilo před deseti lety a platí to stále, a to i přes obrovský pokrok v úrovni zabezpečení, kterého Microsoft v oblasti ochrany svého operačního systému bezesporu dosáhl. Při řešení ochrany svého počítače máte na výběr ze dvou možností: buď budete každý rok za ochranu počítače platit výrobci bezpečnostního balíku, nebo vezmete otázku zabezpečení počítače do svých rukou. Pokud si zvolíte tu druhou možnost, pak to pro vás znamená, že si zjednodušeně řešeno vytvoříte vlastní balík nástrojů pro zabezpečení, a to z různých zdarma dostupných nástrojů.

Zabraňte dětem v prohlížení závadného obsahu

Možná máte doma zodpovědné potomky, kteří ví, jak se správně chovat v online světě, nicméně i přesto je velmi pravděpodobné, že se mohou dostat někam, kam se nikdy dostat neměli.

Naštěstí nejnovější verze operačního systému Windows disponují poměrně pokročilou sestavou pro rodičovskou kontrolu, takže není třeba nic hledat a ani stahovat z internetu. Ve Windows 10 postačí, když otevřete nabídku Start, kde nejprve klepněte na položku Nastavení a následně se přesuňte do nabídky Účty> Rodina a jiní uživatelé. Povšimněte si jedné věci, a to faktu, že pokud chcete tuto funkci ve Windows 10 používat, musíte se přihlásit pod svým účtem Microsoft.

Operační systém Windows 10 vás krok po kroku provede jednotlivými fázemi konfigurace rodičovské kontroly na vašem počítači

Mimo této funkce integrované ve Windows 10 doporučujeme vaší pozornosti nástroj OpenDNS FamilyShield. Nejedná se o žádnou aplikaci, naopak – je to služba nabízená firmou OpenDNS, která automaticky blokuje weby určené pro dospělé. Tuto službu můžete konfigurovat na každém počítači u vás doma, popřípadě ji můžete nakonfigurovat na vašem směrovači, takže u vás doma bude chráněno každé zařízení. Služba FamilyShield vám samozřejmě neposkytne kompletní sadu pro rodičovskou kontrolu, která navíc obsahuje nástroje pro omezení spouštění aplikací a omezení času stráveného na počítači, nicméně ve spojení s dalšími nástroji rodičovské kontroly jako doplňková ochrana svoji roli splní na výbornou.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?