Hlavní navigace

Jak zakázat v Discordu používání přímých zpráv a vyhnout se tak podivným existencím

12. 8. 2022

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Používáte Discord a vadí vám, že vám občas dorazí podivné zprávy o neznámých lidí? Poradíme, jak to udělat, aby vám takové zprávy od botů nebo nejrůznějších podivínů už nechodily.

Pokud jste již někdy používali servery Discord, nebo pokud se teprve chystáte ji objevovat, vězte jedno – servery Discord převážná většina uživatelů velmi oceňuje, protože se na nich dá najít celá řada vynikajících komunit věnujících se skutečně nejrozličnějším zájmům.

Je tedy velmi pravděpodobné, že na Discordu dokážete najít ten správný server i vy. Ať nechodíme daleko: třeba PCWorld.com má server Discord pro jeden z našich pořadů The Full Nerd, kde se scházejí skutečně skvělí nadšenci do techniky a povídají si o nejnovějších a nejlepších novinkách z oblasti techniky.

Discord: návod pro naprosté začátečníky Přečtěte si také:

Discord: návod pro naprosté začátečníky

Všechno má bohužel i svoji stinnou stránku: každý ze serverů Discord se může stát obětí botových účtů nebo nějakého podivína, který prostě nechápe nebo nechce chápat určitá pravidla slušnosti. Tyto nežádoucí objekty dosti nevybíravě posílají nežádoucí přímé zprávy (Direct Messages nebo také DM) ostatním členům serveru, čímž ostatní uživatele serveru Discord obtěžují či způsobují nepříjemnosti (to v tom lepším případě) a v horším případě mohou někomu úplně zkazit celý den.

Pokud náhodou ponecháte povolenu funkci posílání přímých zpráv, počítejte s tím, že se můžete stát obětí nějakého účtu bota.

Problém je v tom, že Discord má ve výchozím nastavení povoleno posílání přímých zpráv, což ovšem platí pouze po připojení k novému serveru (nastavení u serverů, k nimž již jste připojeni, toto nastavení neovlivňuje). Pokud tedy chcete zajistit, aby vás žádný bot ani podivín neobtěžoval, je třeba upravit příslušné nastavení Discordu.

Vlastní změna nastavení je velmi jednoduchá. Přesuňte se do sekce Nastavení > Soukromí a zabezpečení, kde vyhledejte sekci Výchozí nastavení soukromí na serverech, kde vás bude zajímat přepínač Povolit přímé zprávy od členů serveru, který přepněte do polohy Vypnuto. Od této chvíle budete mít zasílání přímých zpráv při připojení k novému serveru Discord ve výchozím nastavení vypnuté.

Posílání přímých zpráv ovšem samozřejmě můžete také pro každý server povolit ručně, přesně podle svého uvážení. Pokud již jste k nějakým serverům Discord připojeni, a chcete tuto změnu nastavení aplikovat zpětně, není problém – můžete tak učinit klepnutím na již zmiňovaný na přepínač.

Na stolním počítači najdete příslušnou položku na tomto místě (u mobilního telefonu je to podobné). Tento snímek obrazovky ukazuje příslušnou funkci vypnutou (byla již změněna z výchozího nastavení).

příloha_ovladnete_sva_data

Chcete-li tedy povolit zasílání přímých zpráv od členů nějakého serveru Discord, pak stačí na počítači klepnout pravým tlačítkem myši na ikonku serveru, která se nachází v levém panelu pro navigaci a poté vybrat položku Nastavení soukromí. Za okamžik se zobrazí se okno s přepínačem pro povolení popisované funkce. V mobilním zařízení pak stačí klepnout na ikonku serveru a poté klepnout na ikonu tří teček, která se nachází u pravého horního okraje obrazovky. Položka, která vás zajímá, je v nabídce v pořadí druhá.

Nyní, když máte vše nastaveno, se můžete vrátit ke skupinovým chatům nebo pokračovat v konfiguraci dalších úprav nastavení. Mimo jiné vám rozhodně doporučujeme, abyste se naučili měnit přezdívku na každém serveru Discord, na kterém jste.

 

Získejte pro svůj produkt či službu ocenění IT produkt roku! Soutěž „IT produkt roku“ vyhlašuje redakce Computerworldu s cílem vyzdvihnout výrobky disponující vlastnostmi, které je významně odlišují od konkurenčních produktů stejné kategorie. Může přitom jít jak o celkově inovativní pojetí produktu, tak o jednotlivé funkční zdokonalení, výrazně zjednodušené ovládání nebo třeba o výjimečně příznivou cenu.

Soutěž probíhá ve třech samostatných kolech v kalendářním roce a každý postupující produkt či služba do jednoho ze tří finálových kol získává právo na titul IT produkt roku.

Máte-li zájem účastnit se soutěže IT produkt roku, neváhejte. Kontaktujte nás prosím na itprodukt@iinfo.cz.

O přihlášku a více informací si můžete napsat nebo zavolat na telefonech 776 204 420 nebo 604 266 707 či 725 326 893, případně na také na adrese itprodukt@iinfo.cz.

Byl pro vás článek přínosný?