Hlavní navigace

Jak vypadaly veleúspěšné weby v době svého spuštění?

22. 1. 2012

Sdílet

 Autor: © phecsone - Fotolia.com
Chystáte se spustit svůj vlastní web a neustále ladíte nejrůznější detaily, opravujete drobné chybky a snažíte se, aby vše bylo perfektní? Nedělejte si z toho zas až tak těžkou hlavu.

Chystáte se spustit svůj vlastní web a neustále ladíte nejrůznější detaily, opravujete drobné chybky a snažíte se, aby vše bylo perfektní? Nedělejte si z toho zas až tak těžkou hlavu. Podívejte se na dnešní úspěšné weby v době jejich spuštění.

 

1) Google

Vyhledávač původně navrhli Sergey BrinLarry Page v rámci svého výzkumu na Stanfordově univerzitě, aby ověřili funkčnost svého algoritmu pro ohodnocování webových stránek PageRank. Záhy se ukázalo, že kvalita jeho výsledků natolik převyšovala tehdy dostupné vyhledávače, že je Google v krátké době téměř převálcoval.

2) Facebook

Facebook byl založen Markem Zuckerbergem, bývalým studentem Harvardovy univerzity. Původně byl tento systém omezen jenom pro studenty Harvardovy univerzity, pod doménou thefacebook.com.

3) Yahoo

Yahoo! Inc. je americká společnost provozující stejnojmenný internetový portál, celosvětově velmi úspěšný. Založili ji v lednu 1994 David Filo a Jerry Yang, studenti Stanfordské university.

4) YouTube

YouTube je největší internetový server pro sdílení video souborů. Založili jej v únoru 2005 zaměstnanci PayPalu Chad HurleySteve ChenJawed Karim.

5) Amazon

Amazon.com je internetový obchod patřící americké společnosti Amazon.com, Inc. ve státě Washington. Patří mezi nejstarší a největší obchody svého druhu. Jeff Bezos provozoval už v roce 1994, v začátcích Internetu, knihkupectví Cadabra.com, které o rok později přejmenoval na Amazon podle řeky Amazonky. V roce 1998 koupil také Internet Movie Database (IMDb), Alexa.com. Příjmy společnosti se dnes pohybují okolo 7 miliard dolarů ročně.

6) Twitter

Twitter je poskytovatel sociální sítě a mikroblogu, který umožňuje uživatelům posílat a číst příspěvky zaslané jinými uživateli, známé jako tweety. Od jeho založení v roce 2006 Jackem Dorsey Twitter získal velký význam a popularitu na celém světě.

 

příloha_ovladnete_sva_data

Zdroj: MashableWikipedia

Článek přinesl spřátelený server ProcProto.cz o vědě a technice.

Byl pro vás článek přínosný?