Hlavní navigace

Jak vyhledat duplicitní fotografie? Pomocí těchto dvou utilit - 2.díl

21. 7. 2015

Sdílet

 Autor: Fotolia © itestro
Pro vyhledávání duplicitních snímků ve vaší sbírce fotografií existuje celá řada užitečných utilit. My vám v tomto článku představíme Duplicate Cleaner a Free Duplicate Photo Finder.

Předcházející díl

 

Duplicate Cleaner a Free Duplicate Photo Finder vám pomůžou odhalit a následně vytřídit duplicitní snímky ve vaší sbírce fotografií, ale jejich zdarma šiřitelné verze mají několikero omezení.

Free Duplicate Photo Finder

Dalším velmi oblíbeným nástrojem, který dokáže seskupit k sobě snímky, které byly oříznuty, otočeny nebo u nichž byla změněna velikost, se nazývá Free Duplicate Photo Finder.

Pro zjišťování podobnosti je Photo Finder vybaven naprosto dokonalým uživatelským rozhraním. Po dokončení vyhledávání zobrazuje podobné snímky vedle sebe, a to včetně procentického údaje o podobnosti. Uživatel se tak může na oba snímky podívat a následně se sám rozhodnout.

Free Duplicate Photo Finder

příloha_ovladnete_sva_data

Na programu Free Duplicate Photo Finder nám však přijde několik věcí zvláštních, ba až podezřelých. Co víme, nebyl tento program od prosince 2013 nijak aktualizován. Nezobrazuje se v něm ani číslo verze. Když jsme se pokoušeli o kontakt, nikdo nezareagoval.

Na samotném programu jsme nenašli nic špatného. Žádný z námi používaných antimalwarových nástrojů našel žádný malware. Program se nepokouší instalovat žádné další potenciálně nežádoucí programy. Podle všeho to vypadá, že je tento program úplně čistý, ale stal se z něho sirotek, pro který nikdo neposkytuje podporu a některým uživatelům se může zdát jeho ovládání poněkud neohrabané.

Byl pro vás článek přínosný?