Hlavní navigace

Jak v internetovém prohlížeči kopírovat složky na OneDrive - 1.díl

22. 3. 2015

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Pokud používáte cloudové úložiště OneDrive, víte, že do něj můžete kopírovat soubory i přes webové rozhraní internetového prohlížeče. Bohužel tímto způsobem nelze kopírovat na OneDrive složky. Zatím existuje jediný prohlížeč, který to umí.

Používání cloudového úložiště s sebou přináší řadu výhod. Jednou z těch nejvýznamnějších je možnost přistupovat k souborům na něm uloženým prakticky odkudkoliv. Pokud v případě cloudového úlložiště OneDrive zkusíte umístit soubory a složky do cloudu přes internetový prohlížeč, zjistíte, že takto lze přenést pouze soubory. Se složkami si poradí pouze Google Chrome.

Úvod

Firma Microsoft dala svým předplatitelům služby Office 365 již v říjnu raný předvánoční dárek, když jim slíbila, že budou mít na cloudu OneDrive úložiště s neomezenou kapacitou. Jedním ze způsobů, jak tuto výhody využít na maximum spočívá v případě operačního systému Windows 8.1 v tom, že si jednoduše zkopírujete všechny soubory, které chcete mít umístěny v cloudu do složky OneDrive.

Existuje však ještě jeden velmi užitečný trik, při němž využijete internetový prohlížeč. Pokud přitom nebudete chtít, nemusíte přesunovat spoustu podsložek do složky OneDrive za účelem dlouhodobého uložení dat či synchronizace s několika mobilními zařízeními – tuto možnost určitě přivítáte, pokud chcete využít selektivních možností synchronizace služby OneDrive. Oficiálně to totiž vypadá, že OneDrive nedokáže v prostředí internetového prohlížeče odesílat do cloudu složky. Pokud pro umístění složky do cloudu použijete internetový prohlížeč Firefox nebo Internet Explorer, pak se vám zobrazí chybové hlášení, které ostatně vidíte i na následujícím obrázku.

Internet Explorer nedokáže kopírovat složky na OneDrive

 

Nahrávání souborů či složek přes internetový prohlížeč by nebylo ničím nijak zvlášť zajímavým, pokud byste museli do cloudu všechno nahrát najednou v jednom souboru. Poněkud překvapivé je, že pokud použijete internetový prohlížeč Google Chrome, tak v něm nahrávání složek na OneDrive najednou funguje.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?