Hlavní navigace

Jak přidat boty do Discordu? Pomohou třeba s přivítáním nových členů komunity

22. 6. 2022

Sdílet

 Autor: Discord
Jak si přidat boty do platformy Discord? Je to jednoduché a rychlé. Poradíme vám, jak na to.

Pokud budete na Discordu vytvářet nějakou komunitu, pak v závislosti na jejím typu by se vám mohla hodit možnost vytvořit v Discordu bota, který vám může pomoci se správou uživatelů a bude se všemožně snažit maximálně všechny členy komunity motivovat k tomu, aby v komunitě zůstali a byli aktivní. Při přidávání botů nemusíte umět programovat a ani mít kdovíjaké znalosti, takže s nimi zvládnou pracovat i ti, kdo se v Discordu považují za naprosté začátečníky.

Co to vlastně jsou ti boti v Discordu?

Boti v Discordu nejsou ničím jiným než softwarem pro umělou inteligenci, kteří dokáží provádět určité vámi zadané operace a tím vám umožní spravovat servery na Discordu. Současně s tím nabízí další možnosti pro zlepšení motivace a angažovanosti členů vaší komunity. Boti na Discordu dokážou provádět prakticky cokoliv, počínaje přivítáním nových členů na vašem serveru, přehrávat hudbu ve vašich hlasových kanálech, zablokovat problematické jedince, plánovat události, vytvořit systém úrovní pro uživatele a celou řadu dalších zajímavých funkcí.

Pro Discord jsou k dispozici řádově tisíce robotů Discord, takže dávejte pozor a neklepejte na žádné odkazy na podvodně vypadajících webových stránkách. V každém případě ještě předtím, než začnete cokoliv provádět, si ověřte, že bot pochází z oficiálního zdroje.

Přidání botů na server Discord

Abyste mohli přidat bota na server Discord, musíte být v první řadě správcem serveru. Uživatelé s oprávněním nižším než oprávněním správce serveru tedy logicky boty na server nepřidají.

Při přidávání bota na server Discord spočívá první krok v návštěvě oficiálních webových stránek tohoto bota (ještě jednou připomínáme, že je třeba se ujistit, že se jedná o oficiální webové stránky).

Poznámka: V tomto článku budeme na server přidávat bota MEE6, který umožňuje vítat nové členy, moderovat kanály, nastavit streamování a upozornění na sociálních sítích a další funkce.

Pokyny pro přidávání botů mohou být na každých internetových stránkách trochu jiné, nicméně obecně platí, že stačí klepnout na příslušné na tlačítko a tím proces přidání bota na server Discord spustit. V některých případech může být nutné vytvořit účet.

V případě bota MEE6 stačí stisknout tlačítko Přidat na Discord.

Zobrazí se obrazovka požadující přístup k vašemu účtu na Discordu. Pokud ještě nejste do Discordu přihlášeni, je třeba to učinit právě nyní.

Poté klepněte na tlačítko Autorizovat, které se nachází v pravém dolním rohu okna.

Nyní budete přesměrováni na dashboard webu bota. Zde vyberte server, kam chcete bota přidat.

Zobrazí se další okno, v němž zjistíte, že bot chce přístup k vašemu účtu a současně operace, které bude moci bot provádět. Stiskněte tlačítko Pokračovat.

Nyní se zobrazí poměrně dlouhý seznam oprávnění. V něm vyberte ta oprávnění, které chcete botu udělit a nakonec stiskněte tlačítko Autorizovat.

Po dokončení autorizace se bot přidá k vašemu serveru.

příloha_ovladnete_sva_data

Mějte na paměti, že konkrétní postup se může u různých botů poněkud lišit, i kdy na druhou stranu jsou tyto odlišnosti obvykle zanedbatelné. A až budete mít bota přidaného ke svému serveru, nic vám nebrání, abyste si jej začali přizpůsobovat vaší komunitě.

Printscreeny v textu jsou s dovolením převzaté z americké verze magazínu PCWorld.com

Byl pro vás článek přínosný?