Hlavní navigace

Jak omezit množství dat při tetheringu - 1.díl

2. 3. 2015

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Připojení k internetu přes mobil má přes své neoddiskutovatelné výhody bohužel tu nevýhodu, že je zpravidla účtováno podle množství přenesených dat. Nastavte si svůj počítač tak, aby vám váš datový limit vydržel co možná nejdéle!

Připojení k internetu přes mobil je dostupné kdykoliv a je k dispozici všude, kde je dostatečně silný signál vašeho mobilního operátora. Mezi největší jeho nevýhody patří mimo jiné i to, že se platí na základě množství přenesených dat. Vzhledem k tomu, jak jsou dnešní aplikace hladové po datech, se snadno může stát, že se vám váš datový limit vyčerpá dříve, než se nadějete. Následující tipy vám pomohou efektivně využívat internetová připojení účtovaná podle množství přenášených dat.

Úvod

Pokud potřebujete být skutečně neustále být připojeni k internetu, pak je tethering neboli připojení vašeho notebooku k mobilnímu telefonu za účelem sdílení připojení k internetu často tou jedinou volbou. Možná jste se dokonce do nějaké takové situace dostali, například když po prudké bouřce na několik hodin vypadlo širokopásmové připojení k internetu a vy jste přesto nutně potřebovali být připojeni online.

A i když sami možná máte zaplacen takový datový limit, který vám umožňuje přenášet gigabajty dat, přesto vás možná děsí myšlenka, kolik dat vám počítač po připojení přes mobilní telefon sebere z vašeho limitu. Ale nebojte se, na následujících řádcích vám představíme několik tipů, které vám při tetheringu umožní minimalizovat množství přenášených dat.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?