Hlavní navigace

Jak natrvalo zrušit účet na Facebooku a jako ho jen deaktivovat?

10. 2. 2021

Sdílet

 Autor: Pixabay.com
Přestala vás bavit sociální síť Facebook? Vadí vám, jaké informace o vás sbírá a uchovává? Pokud se rozhodnete z Facebooku odejít, pak máte na výběr dvě možnosti. Buď lze účet dočasně deaktivovat, nebo trvale zrušit.

Pokud plánujete opustit sociální síť Facebook, můžete si od něj pouze „dát pauzu“, nebo jej nadobro opustit a zrušit váš profil. V čem se jednotlivé možnosti liší a jak postupovat, abyste Facebook skutečně opustili?

Dočasná deaktivace účtu

Chcete-li si dát od Facebooku pouze na chvíli pauzu, můžete využít dočasnou deaktivaci uživatelského účtu. V takovém případě dojde ke skrytí profilu a vaší aktivity. Samotný účet však zůstane s veškerým obsahem zachován a až se budete chtít po čase na Facebook vrátit, potom všechny vaše příspěvky, komentáře a ostatní údaje budou obnoveny.

Po provedení deaktivace účtu jej již nikdo nebude moci vyhledat. Některé informace, jako například zprávy odeslané vašim přátelům, však mohou zůstat i nadále viditelné. Lidem, kteří vás mají mezi svými přáteli, se může i nadále zobrazovat vaše jméno.

Pokud chcete dále používat Facebook Messenger a komunikovat jeho prostřednictvím s vašimi přáteli, pak deaktivací účtu na Facebooku o Messenger nepřijdete. Stačí, abyste byli do Facebook Messengeru přihlášení. Přejete-li si deaktivovat také Facebook Messenger, pak jeho odstavení budete muset provést samostatně až po deaktivaci vašeho účtu na Facebooku.

Jak účet na Facebooku deaktivovat?

1) Klikněte na ikonu vašeho účtu v pravém rohu.

Facebook

2) Vyberte Nastavení a soukromí 

Facebook

3) Klikněte na Nastavení.

Facebook

4) Ve sloupci vlevo klikněte na Vaše informace na Facebooku.

Facebook

5) Klikněte na Deaktivace a odstranění.

Facebook

6) Vyberte Deaktivace účtu

Facebook

7) Klikněte na Pokračovat na deaktivaci účtu.

Facebook

8) Zadejte vaše heslo a poté klikněte na Pokračovat.

Facebook

Trvalé zrušení účtu

Rozhodnete-li se z Facebooku odejít trvale, pak dojde k odstranění všech vašich dat, příspěvků a údajů. Proto je vhodné stáhnout si z účtu kopii všech vašich informací, možnost jejich stažení je dostupná před finálním potvrzení odstranění účtu. Současně se zrušením účtu na Facebooku nebude možné dále používat Facebook Messenger.

Jak účet na Facebooku trvale zrušit?

Postup je obdobný, jako v případě dočasné deaktivace účtu.

1) Klikněte na ikonu vašeho účtu v pravém rohu.

Facebook

2) Vyberte Nastavení a soukromí

Facebook

3) Klikněte na Nastavení.

Facebook

4) Ve sloupci vlevo klikněte na Vaše informace na Facebooku.

Facebook

5) Klikněte na Deaktivace a odstranění.

Facebook

6) Zvolte Odstranění účtu.

Facebook

7) Klikněte na Pokračovat v odstranění účtu.

Facebook

8) Pokud máte zájem o vytvoření zálohy vašich informací, můžete tak učinit.

Facebook

9) Klikněte na Odstranit účet

Facebook

10) Zadejte vaše heslo a poté klikněte na Pokračovat.

skoleni

Facebook

Potvrzením vašeho úmyslu trvalého zrušení účtu na Facebooku začne běžet třicetidenní lhůta, během níž bude možné vaše rozhodnutí přehodnotit a žádost o kompletní zrušení účtu odvolat. K tomu stačí, abyste se k vašemu účtu přihlásili a potvrdili zrušení odstranění účtu.