Hlavní navigace

Jak na „tuning“ cloudového úložiště - 3. díl

10. 6. 2013

Sdílet

 Autor: © Scanrail - Fotolia.com
Cloudové úložiště není jen pro soubory a fotografie. S těmi správnými nástroji a službami můžete z něj můžete dostat mnohem více.

Předchozí díl

ÚLOŽIŠTĚ A JEŠTĚ VÍCE ÚLOŽIŠTĚ

10. Získejte místo navíc zdarma

Dropbox more space

Bezplatný účet na Dropboxu vás opravňuje ke 2 GB cloudového úložiště, SugarSync vám dá 5 GB. To není špatné, ale dal by se vymyslet nový Murphyho zákon, že jakkoliv velké úložiště je vždy malé. Naštěstí obě služby nabízejí místo navíc zdarma, aniž byste museli otevírat svou peněženku. Například za každého přítele, kterého „nalákáte“ k používání SugarSync, získáte 500 MB místa navíc. Dropbox nabízí v podstatě to samé (omezené 16 GB) a k tomu dalších 250 MB za odškrtnutí manuálu „Začínáme s Dropboxem“, či 125 MB za propojení s účtem na Facebooku nebo Twitteru, případně za sledování Dropboxu na Twitteru nebo odeslání zpětné vazby.

11. Vytvořte si svou vlastní službu cloudového úložiště

OwnCloud

Jestliže vlastníte webovou stránku, možná máte i spoustu nevyužitého prostoru online. Díky službě OwnCloud si z tohoto místa můžete vytvořit svůj vlastní soukromý Dropbox, který je schopen synchronizovat a sdílet soubory, kalendáře, poznámky a další věci. Službu můžete využít se svou dosavadní doménou nebo nevyužitým počítačem s Linuxem. Nastavení je nicméně pro mírně pokročilé uživatele.

12. Sdílejte trochu místa, získejte trochu místa

Symform

Symform funguje na principu, že musíte dát trochu cloudového úložiště, abyste sami dostali cloudové úložiště. Služba vám pro začátek věnuje 10 GB, a mnohem více můžete získat tím, že poskytujete gigabajty z vlastního pevného disku do speciální distribuované sítě. Věnujte 100 GB svého lokálního úložiště a získejte 50 GB úložiště na Symformu. Vše je bezpečné, šifrované a zcela zdarma.

OBSAH

13. Uložte si webový obsah pro pozdější přečtení

Pocket

Stává se vám to asi často: zaznamenáte skvělou recenzi nebo článek na PC Worldu (či jiné stránce), ale právě nemáte čas na čtení. Jedním kliknutím však můžete stránku „připnout“ pro pozdější přečtení. Jak Instapaper, tak Pocket dokážou vaše „klipy“ ukládat do cloudu a formátovat je tak, aby se daly jednoduše číst na mobilních zařízeních.

14. Streamujte svou hudební knihovnu

Google Play

příloha_ovladnete_sva_data

Osvoboďte svou hudební knihovnu z počítače a pošlete ji do cloudu, zpřístupněte ji všude, kde se nacházíte (funguje to také jako praktická záloha). Jednou z nejlepších možností je Google Play, služba, která vám umožňuje nahrát online až 20 tisíc písní – včetně těch, které možná máte na iTunes – a streamovat je na jiné počítače a zařízení. Klient pro Windows automaticky synchronizuje nově přidanou muziku, a je tu také možnost stažení pro případ, že je knihovnu třeba obnovit.

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?