Hlavní navigace

Jak na iPhonu používat Wi-Fi hovory

20. 9. 2021

Sdílet

 Autor: Pixabay.com
Pokud se chcete dovolat i v místech se slabým či zcela chybějícím mobilním signálem, pomohou vám Wi-Fi hovory. O co se jedná a jak fungují na iPhonu?

Vyskytujete-li se v místech, kde má váš operátor špatné pokrytí mobilním signálem, pak může být používání vašeho mobilního telefonu velmi problematické a můžete se potýkat s častými výpadky hovorů či jejich zkreslením. Ještě horší je pak situace v místech, která jsou mobilním signálem zcela nepokrytá. Máte-li však v dosahu Wi-Fi síť, ke které se můžete připojit, pak lze využít takzvané Wi-Fi hovory. V takovém případě jsou přenášeny prostřednictvím internetových linek a obejdete se tak zcela bez mobilního signálu vašeho operátora.

Abyste mohli Wi-Fi hovory používat, musíte vlastnit patřičný smartphone, který volání prostřednictvím Wi-Fi podporuje. Tuto funkci nabízí celá řada zařízení s operačním systémem Android a iOS. Dále musí tuto službu podporovat váš mobilní operátor. V naší zemi je nabízí všichni tři síťoví operátoři, tedy O2, T-Mobile i Vodafone. Zřejmě si kladete otázku ohledně ceny těchto hovorů. Nemusíte mít obavy, jsou účtovány standardně podle vašeho mobilního tarifu.

Jak na Wi-Fi hovory?

Abyste mohli volat prostřednictvím Wi-Fi na iPhonu, musíte nejdříve tuto službu aktivovat v nastavení.

Wi-Fi hovory

1) V nastavení zvolte položku „Mobilní data“.

Wi-Fi hovory

2) V dalším kroku vyberte položku „Wi-Fi hovory

Wi-Fi hovory

3) Zapněte službu Wi-Fi hovory pomocí přepínače.

Wi-Fi hovory

4) V zobrazeném dialogovém okně potvrďte svou volbu. Dojde k aktivaci Wi-Fi hovorů.

Wi-Fi hovory

příloha_ovladnete_sva_data

5) Pokud iPhone využívá Wi-Fi hovory, pak je zobrazený název mobilního operátora doplněn o dodatek „Wi-Fi“.

Wi-Fi hovory

Byl pro vás článek přínosný?