Hlavní navigace

IP kamera Edimax hlídá i ve tmě

12. 10. 2007

Sdílet

Edimax Technology představuje IP kameru IC-7000. Zařízení je možné ovládat přes internet, lze řídit i otáčení a naklápění. Zařízení disponuje integrovaným mikrofonem a nočním viděním i slotem pro SD kartu.

Edimax Technology uvádí na trh novou IP kameru s označením IC-7000. Zařízení umožňuje uživateli nastavit systém monitorování, který může být vzdáleně kontrolován přes Internet odkudkoli ve světě pomocí běžného webového prohlížeče. Kamera disponuje rozlišením obrazu až 640x480 px.


IC-7000 disponuje motorizovaným ovládáním otáčení a náklonu, digitálním zoomem – vše je vzdáleně ovládáno pomocí webového prohlížeče. Umožňuje to uživatelům nastavit úhel pohledu kamery a prohlédnout si tak např. celou místnost ať kancelář či obchod od podlahy až ke stropu. IP kamerka disponuje rovněž infračervenými LED diodami, které zaručují slušný obraz dokonce i v úplné tmě. Vestavěný mikrofon zajišťuje přenos zvuku, který tak doplňuje obrazové informace. Pro uživatelské pohodlí má kamera k dispozici slot pro SD paměťové karty, na které lze přímo ukládat záběry pořízené kamerou.

Pro větší efektivitu záznamu sledování má IP kamera integrovánu detekci pohybu. Může být nastavena na posílání emailů se záběry, pořízenými kdykoli pohyb v zorném poli kamery aktivuje snímání. Pro případ výpadku internetového spojení je možné přímé uložení snímků na vloženou paměťovou kartu. Obraz z kamery je možné rovněž sledovat i na běžné televizi přes video kabel díky integrovanému TV-out konektoru.



IC-7000 podporuje ochranu heslem a nemá omezení počtu přistupujících uživatelů, kteří mohou současně sledovat obraz i zvuk z kamery. Utilita DDNS (Dynamic Domain Name Service) dovoluje uživatelům vytvoření vlastní webové adresy, na které lze pohodlně sledovat živé video přenášené kamerou. Pro kompresi se využívá standardní formát M-JPEG. Maximální snímková frekvence je 30 obrázků za sekundu.

- - Jaroslav Kasal

ICTrocenka

Byl pro vás článek přínosný?