Hlavní navigace

Invex 2007 - Hračky i pro dospělé

25. 10. 2007

Sdílet

Zajdete-li ke stánku společnosti Actebis v pavilonu G2, možná se vám naskytne zábavný pohled, jak si skupina seriózních dospělých lidí, žen i mužů, hraje s hračkami na dálkové ovládání.



Actebis je známý český distributor hardwaru a spotřební elektroniky všeho druhu. V jeho nabídce najdete takřka vše od AMD po Toshibu. Na letošním Invexu byl i na stánku Actebisu patrný rostoucí podíl spotřební elektroniky na prodeji počítačových společností. Televize již prostě není jen něco pro prodejny domácích spotřebičů, s úrovní jejich elektronické vyspělosti se čím dál více posouvají do portfolia počítačových výrobců respektive distributorů.



Nicméně zpět k hračkám. Ty se na stánku Actebisu objevily díky spolupráci s jinou společností a zaslouženě upoutaly pozornost kolemjdoucích, zvláště když pavilon G2 je vyhrazen hlavně obchodním jednáním a expertním přednáškám, tudíž žádná blikátka či kouřové efekty jako tomu je například v pavilonu F.



Z hraček vypadá velmi zábavně létající vážka, vrtulník a zejména děti (i ty dospělé „děti) zaujme ovládaný prehistorický ještěr.



Na první pohled vypadá model stříbrného BWM prostě jen jako dálkově ovládané auto s fialovým střešním boxem, nicméně podrobnější zkoumání odhalí onen box jako malou kameru, pomocí které si můžete nahrávat jízdu modelu. Pokud bychom chtěli být poněkud zákeřnější, mohli bychom něco takového využít i pro nepovolené sledování, nicméně v tom případě by nás zřejmě odhalil zvuk pohybujícího se autíčka :)







Kdo nechce řídit a chce žít s hlavou v oblacích, ten si místo autíčka může vybrat třeba vrtulník. Malý, svižný, s překvapivým stoupáním. Jen to ovládání zřejmě vyžaduje trochu cviku...





Foto: Alexandr Radecký, Václav Maletínský

- - Alexandr Radecký

příloha_ovladnete_sva_data

Byl pro vás článek přínosný?