Hlavní navigace

Internetové rádio – bezplatný a fantastický svět hudby - 3.díl

18. 5. 2020

Sdílet

 Autor: © HaywireMedia - Fotolia.com
Možná jste zaslechli něco o službě Sonos Radio, která nabízí poslech tisíců internetových rozhlasových stanic na svých zařízeních Sonos. Poslech internetového rádia si však můžete užít i jinak.

Předcházející díl

 

Trpíte ponorkovou nemocí neboli máte ponorku? Potřebujete se uvolnit? Existuje několik možností, jak se zbavit nahromaděného napětí a jednou z cest může být třeba i poslech internetového rádia.

Jak naladit internetové rádio – pokračování

Zřejmě největší trhlinou v knihovně kanálů služby TuneIn Radio je 53 komerčních rozhlasových stanic ve 153 amerických trzích vlastněných firmou iHeartMedia (dříve Clear Channel Communications). Máte-li zájem o poslech těchto stanic, pak musíte použít aplikaci iHeartRadio a portál – přístup je v obou případech zdarma a použít můžete internetová rádia, smartphony, tablety, počítače a další podobná zařízení připojovaná k Internetu. Cílem portálu je přilákat co možná nejvíce posluchačů, kteří na tomto portálu již zůstanou a díky tomu pak prodat co možná nejvíce reklamy. Proto iHeartRadio také nabízí všem potenciálním uživatelům playlisty a přizpůsobené hudební stanice (podobné službě Pandora). Také má dohody o distribuci s komerčními rozhlasovými řetězci v Kanadě, Austrálii a Novém Zélandu. Zároveň propojuje posluchače na některé další stanice.

 V každém případě nemá tato služba takový globální dosah a pestrost stylů, jako má TuneIn Radio nebo další úporně se snažící podporovatelé streamovaného rozhlasového vysílání.

Velmi prostá, nicméně obsahem bohatá aplikace VTuner vám umožní vybrat si internetovou rozhlasovou stanici podle žánru, umístění, jazyka, oblíbenosti a rychlosti (nejpomalejší i nejrychlejší).

Dnes již obstarožní agregátor internetových rádií s názvem VTuner disponuje databází, která může směle konkurovat databázi služby TuneIn Radio. Přibližně 30 zaměstnanců na Filipínách doslova dře, aby přehled formátů stanic, adresy URL a kodeky pro streaming udrželi aktuální. Na velmi prostém, ale funkčním webu agregátoru VTuner najdete doslova stovky stanic z celého světa uspořádané do různých kategorií, které jsou dostupné doslova na několik klepnutí. Osobně oceňujeme i fakt, že aplikace uživateli umožňuje procházet jednotlivé stanice i podle zvukové kvality signálu (podrobnější vysvětlení bude následovat níže). Platformu VTuner je možné najít na několika řadách inteligentních reproduktorů a A/V přijímačů, nicméně v posledních letech tato platforma ztratila podíl na trhu ve prospěch Airable, což je konkurent sídlící v Německu.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?