Hlavní navigace

Intel prodal 4 miliony 45nm procesorů

8. 3. 2008

Sdílet

Uplynul pouhý měsíc od chvíle, kdy jsme vás informovali o tom, že Intel prodal první milion procesorů vyráběných 45nm procesem. Včera měl opět důvod slavit: prodal již totiž 4 miliony 45nm procesorů.

příloha_ovladnete_sva_data

Intel v současné době vlastní dvě továrny, obě jedou naplno a z jejich linek sjede denně více jak 100‘000 procesorů vyráběných 45nm procesem. Společnost se také chlubí tím, že na trh dodává celkem 72 různých modelů vyráběných tímto procesem.

Intel také tvrdí, že ani s takto vysokou produkcí není spokojen a má poptávku po stále větším a větším množství procesorů, plánuje proto postavit další dvě továrny (o tomto kroku jsme vás informovali před několika dny).

Toto oznámení těsně před koncem veletrhu CeBIT mně osobně velmi překvapilo a je znát, že jsou nové modely Intelu populární. Osobně čekám, kdy naopak přijde s AMD s prohlášením, že již prodali první milion Phenomů. Podle plánů společnosti by se tak mělo stát v nejbližší době. Nelze však říci, že by Intel prodal 4x více procesorů. Phenomy jsou totiž pouze desktopové modely, zatímco Intel mluvil o všech 45nm, modelech, tedy i těch určených pro servery, kterých AMD, jako serverových Barcelon, také prodá nezanedbatelné množství.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?