Hlavní navigace

Intel představil půljádrový procesor Preventium s technologií HyperFreaking

Sdílet

Doznívající hospodářská krize donutila k úsporám i společnost Intel. Ta proto představuje nový půljádrový procesor Preventium.

Intel představil půljádrový procesor Preventium s technologií HyperFreaking

 

Prodeje počítačů a s nimi i procesorů se i přes částečné oživení stále nedostaly na úroveň, která byla běžná před vypuknutím tzv. hospodářské krize. Společnost Intel proto přichází s "revolučním krokem stranou", jak uvedení novinky s prozaickým názvem Preventium, který charakterizuje návrat společnosti ke kořenům, charakterizoval předseda České společnosti přátel Intelu, Jaroslav Zimmermann.

 

AMD vs. Intel

 

"Zjistili jsme, že 76,54 procenta uživatelů využívá výkon svého počítače z méně než 50% - proto přicházíme s řešením půljádrového procesoru, které bude velice úsporné jak v oblasti nákladů na výrobu, tak i z hlediska spotřeby elektrické energie, neboť nabídne příkon pouhých 1/2W. Požadavek na podobný produkt ze strany uživatelů ostatně potvrdil také mluvčí renomované analytické agentury Zahradník.

příloha_ovladnete_sva_data

Nový procesor nabídne frekvenci 1/2 GHz, L2 cache o velikosti 1/2 MB a bude možné jej umístit do patice Socket/2. "V žádném případě se však nejedná o polovičatý produkt," říká Zimmermann a dodává, že s novým produktem si společnost klade za cíl především dobytí severního pólu.

Foto: www.razoprices.com

Byl pro vás článek přínosný?