Hlavní navigace

Hugo Chávez brojí proti hrám

31. 1. 2010

Sdílet

Kapitalismus a násilí – to jsou podle venezuelského prezidenta Huga Cháveze jediná poučení, která si lze vzít z videoher.

Venezuelský prezident považuje videohry za nebezpečné. Nikoli kvůli případné herní závislosti, nýbrž kvůli škodlivým vlivům kapitalismu a násilí, jež by mohly výrazně narušit morální vlastnosti jeho mladých spoluobčanů. Informaci přinesl server gamepro.fr.

Ve své každotýdenní televizní a rozhlasové show „Alo Presidente“ Chávez řekl: „Hry, kterým se říká PlayStation, jsou škodlivé. Některé z těchto her učí zabíjet. V jedné oblíbené hře dokonce já sám figuruji jako cíl určený k likvidaci (prezident měl na mysli Mercenaires 2, pozn. red.). V jiných hrách hrdinové zdůrazňují svou touhu po cigaretách, drogách a alkoholu. Některé dokonce nabádají k vytvoření organizované drogové sítě. To je to nejhorší poučení z kapitalismu - cesta, která vede do pekel.“

příloha_ovladnete_sva_data

Co Chávez navrhuje? Aby Venezuela namísto distribuce těchto her vyvíjela vlastní výchovné hry. Zde je třeba připomenout, že v jeho zemi je herní základna velmi malá a od loňského října zde dokonce platí zákon, na jehož základě hrozí pět let vězení každému, kdo by prodával násilné a nemorální hry.

Není to ostatně poprvé, kdy prezident vyjádřil svou nelibost k hračkám a hrám dováženým z Asie, USA či Evropy. Před časem se opřel do NIntenda kvůli jeho podpoře kapitalismu a násilí. Nejdřív ho šokoval Mario a později Call of Duty.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku