Hlavní navigace

Half-Life 2: Aftermath

4. 1. 2006

Sdílet

Pokud se na nás usměje štěstí, již brzy se dočkáme chystaného přídavku pro vynikající first person akci Half-Life 2. Přestože jsou Valve Software poněkud skoupí na slovo, podařilo se nám odhalit několik zajímavých informací.

Vynikající first person akci Half-Life 2 nikomu jistě nemusíme představovat. Vývojáři z Valve Software ale již nějaký ten pátek připravují přídavek, který sami nazývají novou epizodou. Jmenuje se Aftermath, a pokud vše vyjde podle plánu, měl by se konečně objevit v průběhu prvního čtvrtletí letošního roku. Vzhledem k tomu, že autoři velice neradi prozrazují obsah vyvíjených titulů, o hře samotné toho moc známo není. Přesto se však můžeme pochlubit několika informacemi, jež fanouškům původní hry jistě zamotají hlavu.

Aftermath má být zhruba třikrát kratší než Half-Life 2, což ovšem nic nemění na tom, že nabídne poutavý herní zážitek. Valve Software pro jejich poslední titul vyvíjí první přídavnou epizodu a nikde není psáno, že se nedočkáme dalších. Takové hry jsou sice kratší, ale současně s tím i cenově přístupnější. Příběh navazuje přímo na události v závěru původní hry a během další dobrodružné výpravy se budete pohybovat pouze v oblasti City 17. Samozřejmě se dočkáte odpovědí na některé sžíravé otázky, jimiž vývojáři vcelku pochopitelně naštvali spoustu hráčů, kteří dovedli druhý díl legendární série Half-Life do zdárného konce. Ale jak už tomu u Valve Software bývá zvykem, objeví se nové záhady, které odhalíte až v dalším pokračování.

V průběhu Aftermath se setkáte se starými známými postavami, které by mělo doplnit i několik nových tváří. Hlavní roli zde tentokrát sehraje Alyx, i když o dalších podrobnostech se autoři zatím nezmiňují. Místo toho se nechávají slyšet, že ve společnosti kolegů strávíte mnohem více času než předtím. Někteří se předvedou s novými schopnostmi a podobně obdaření budou i Gordonovi nepřátelé. Zajímavostí je, že do hry opět vstoupí přerostlý miláček krásné Alyx, který vás v Half-Life 2 vytáhl z nejedné šlamastiky.

Při tvorbě nové epizody se vývojáři soustředí především na singleplayerovou kampaň, i když si pochopitelně užijete i několika nových multiplayerových map. Velkého vylepšení dozná grafická stránka hry, o jejíž kvalitách jste se mohli přesvědčit již v ukázkovém levelu Half-Life 2: Lost Coast. Vychytávky jako HDR lighting, jež se snaží zachytit realisitcký model reakce lidského oka na světlo, vás rozhodně dostanou. Současně s tím ale pocítíte i vyšší hardwarové nároky, a pokud si Aftermath budete chtít skutečně vychutnat, přijde na řadu i investice do lepšího nádobíčka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku