Hlavní navigace

GPS s přijímačem dopravního zpravodajství

27. 7. 2007

Sdílet

Na českém trhu se počátkem léta objevila německá značka GPS navigací Navigon. V červenci uvádí výrobce na tuzemský trh dvě novinky – modely 7100 (obsahuje přijímač dopravního zpravodajství TMC) a 5100.

Nejvyšší model Navigon 7100 získal nedávno ocenění za design red dot „best of the best“. Díky svému provedení se dle výrobce hodí jako luxusní ozdoba každého automobilu. Vkusný design doplňuje ovládání pomocí 4,3" dotykového displeje nebo hlasem. Přístroj je silný pouze 2,3 cm, je osazen citlivým GPS čipem SirfStarIII, má integrované bluetoothové handsfree a přijímač dopravního zpravodajství TMC.


Navigon 7100 umožňuje dle zástupců firmy řidiči získat dokonalý přehled o aktuální dopravní situaci. K dispozici je jak dvourozměrný, tak i reálný trojrozměrný pohled na trasu. Díky vestavěnému přijímači TMC je NavigonN 7100 schopen v případě dopravní zácpy rychle naplánovat novou trasu. Navigon 7100 zobrazuje realistická směrová návěstí a pracuje v denním i nočním režimu. Systém varování před stacionárními radary a asistent překročení rychlosti včas upozorní řidiče, čímž pomáhá předejít mnohým problémům. Před zcizením je Navigon 7100 chráněn pomocí PINu. Dále je vybaven knihou jízd nebo funkcí RealityView, která ve vybraných lokalitách zobrazuje na displeji přístroje realistický pohled na danou lokalitu včetně detailů, jako jsou například okolní budovy.

Druhá novinka – Navigon 5100 je robustní navigační přístroj, osazený 3,5" dotykovým displejem s ochrannou vrstvou zabraňující ušpinění otisky prstů. Funkce průvodce jízdními pruhy, kterou jsou vybaveny oba nové modely, usnadňuje cestování po víceproudových silnicích. Řidič je včas informován, do kterého pruhu je třeba se zařadit, aby odbočení proběhlo hladce.

Doporučené maloobchodní ceny jsou 14 490 Kč u přístroje Navigon 7110 a 11 990 Kč u modelu 5100. V České republice se budou oba modely prodávat s dvouletou zárukou a v prodejní síti budou k dispozici v srpnu 2007.

- - David Zajíc

příloha_ovladnete_sva_data

Byl pro vás článek přínosný?