Hlavní navigace

Pozor! Google začne od prosince mazat dlouhodobě neaktivní účty

19. 5. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Google smaže účty, které jejich uživatelé dlouhodobě nepoužívají. Ohrožené jsou ty účty, které jsou neaktivní déle než dva roky.

Společnost to oznámila na svém blogu. Podle zveřejněných informací Google smaže spolu s účtem smaže také veškerý jeho obsah uložený v Gmailu, na Google Drive, v dokumentech, na YouTube nebo v Google Photos. Týkat se to bude jen osobních účtů, čistka se tedy nemá dotknout účtů organizací a firem. 

Před případným smazáním účtu bude Google uživateli posílat několik upozornění. Neaktivní účty nezačne mazat dříve než v prosinci 2023, slibuje firma. Začne přitom s účty, které někdo vytvořil, ale posléze je už nikdy nepoužil.

Firma zároveň v prohlášení uvedla, co by měli uživatelé dělat, aby jejich účet byl považovaný za aktivní.

příloha_ovladnete_sva_data

„Nejjednodušší způsob, jak udržet účet Google aktivní, je přihlásit se alespoň jednou za 2 roky. Pokud jste se nedávno přihlásili ke svému účtu Google nebo k některé z našich služeb, je váš účet považován za aktivní a nebude smazán. Aktivita může zahrnovat tyto typy akcí, které provádíte, když se přihlašujete nebo když jste přihlášeni ke svému účtu Google: čtení nebo odesílání e-mailu, pomocí Disku Google, sledování videa na YouTube, stažení aplikace z obchodu Google Play, pomocí vyhledávání Google, přihlášení přes Google k přihlášení do aplikace nebo služby třetí strany“ uvádí se na blogu.

Pokud uživatel nechce přijít o fotky uložené v Google Photos, musí se také aspoň jednou za dva roky přihlásit specificky do této aplikace. 

Byl pro vás článek přínosný?