Hlavní navigace

Genius DPF-702 Crystal

1. 12. 2008

Sdílet

Nabídka Geniusu v oblasti digirámečků je velmi slušná a námi testovaný model DPF-702 představuje střední tříd...


Nabídka Geniusu v oblasti digirámečků je velmi slušná a námi testovaný model DPF-702 představuje střední třídu tohoto výrobce. Ten se naštěstí poučil z prvních modelů a rámeček tak nabízí moderní černý design, který bude kompatibilní s většinou interiérů, což přijde samozřejmě vhod. Funkční základ je prakticky totožný se starším modelem. Novinkou je ovšem přítomnost monochromatického displeje, který slouží k zobrazení hodin, teploty (interní senzor), případně stopek, nechybí ani funkce budíku. Rámeček Genius DPF-702 se tak stává multifunkčním zařízením. Systém hodin a displej je napájen z baterie, což znamená, že ji bude občas třeba měnit, nicméně případný výpadek proudu chod hodin ani budíku nezasáhne.
Prohlížení fotografií je možné díky integrované čtečce pro karty typu SD/MMC/MS. Tu je navíc možné použít i pro PC po připojení přes USB kabel. Podpora paměťových karet je do velikosti 2 GB, v případě MMC 1 GB. Na to je třeba myslet, protože větší karty nemusí rámeček skutečně „zkousnout“ a je vhodné koupit speciální kartu jen pro trvalé použití s rámečkem. To ale při dnešních cenách karet nebude problém. Ovládací prvky pro zobrazovaní snímků jsou umístěny v horní části rámečku, takže jsou snadno dostupné. Kromě klasického procházení či slideshow (možnost volby několika rychlostí zobrazení) je možné fotografie rovněž zoomovat a v případě potřeby také promazat, což přijde vhod, například pokud použijete přímo kartu z fotoaparátu po vytvoření snímků. 8 0736/Pir o

? 7" displej s velmi jemným rastrem a podporou fotografií ve formátu 4 : 3 či 16 : 9.
? Vestavěné funkce pro zoomování, otáčení a mazání fotografií.
? Slideshow prezentace s rozdílnými rychlostmi.
? Podpora paměťových karet SD/MMC/MS a TV OUT pro připojení televizní obrazovky.
? Praktické funkce – budík, hodiny, teplota a světový čas.
? Balení obsahuje stojan, USB kabel pro připojení k počítači, elektrický adaptér a uživatelský manuál.
? Podporované paměťové karty: SD (2 GB), MMC (1 GB), MS (2 GB).
Chcete-li digitální rámeček na své fotografie, Genius DPF-702 je dobrým řešením, pokud si vystačíte s lehce nadprůměrnou výbavou a nechcete příliš utrácet. Existují lepší rámečky, např. s podporou Bluetooth i připojení USB disku či větším rozlišením displeje, ale jejich cena se pohybuje v řádu 5-7 tisíc. DPF-702 za cenu lehce přes 1 600?Kč nabízí vše, co potřebujete. Navíc vám nahradí i budíček a pokojový teploměr.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku