Hlavní navigace

GameStar

1. 12. 2008

Sdílet

Hitman: Blood Money a další zábavné demoverze I v letním dvojčísle se čtenáři PC WORLDu mohou v DVD příloze s...


Hitman: Blood Money a další zábavné demoverze

I v letním dvojčísle se čtenáři PC WORLDu mohou v DVD příloze setkat s částí, věnované čistě hernímu obsahu pod hlavičkou GameStar. Největší porci jejího obsahu opět tvoří hratelné demoverze aktuálních herních šlágrů, které byly za poslední měsíc oficiálně uvolněny. Pokud to vaše počítačové železo dovolí, můžete si zahrát ukázkové časti titulů z různých herních žánrů. Dále v této sekci naleznete širokou sbírku češtin pro hry i zajímavé prográmky a atraktivní videoukázky z připravovaných graficky excelentních projektů. Nově jsme pro fajnšmekry zařadili na DVD čtveřici fanouškovských modifikací populárních titulů, které tento měsíc nahradili freewarové hry (ty jsou totiž součástí letního tématu DVD).

Hratelné demoverze

Největší peckou mezi demoverzemi je bezpochyby již třetí díl populární stealth akce Hitman, tentokrát opatřené podtitulem Blood Money. Slovíčko "stealth" vymezující speciální akční žánr znamená, že po konvenčních zbraních ve hře sáhnete jen zřídka, v nouzových situacích. Během hraní je totiž kladen důraz na tichý pohyb hlavního hrdiny, nenápadná infiltrace, používání různých převleků, omračujících i uspávacích prostředků apod. V titulu Hitman: Blood Money se opět představí dnes již téměř legendární holohlavý nájemný zabiják, který se musí v řadě misí potichu vypořádat se zadanými cíly. Demo nabízí první misi Death of a Showman z plné verze hry.
Především mladší hráčská obec bude určitě zvědavá na to, co se právě děje za plotem, a proto jsme pro ni přichystali demo zvířecí akce Over the Hedge. Scénář zpracovaný podle aktuálně promítaného stejnojmenného filmu nabízí zábavu zejména pro děti, které musí společně s mývalem, želvou, veverkou a skunkem překonávat řadu nástrah a řešit jednoduché hádanky.
S právě probíhajícím fotbalovým mistrovstvím světa v Německu se na herním trhu objevilo také několik titulů s touto tematikou. Vyzkoušet si můžete i hratelnou demoverzi fotbalové simulace Sensible Soccer 2006, která svými kvalitami jistě potěší nejednoho fandu nejpopulárnějšího sportu planety.
Pro milovníky sci-fi akčních stříleček jsme přichystali lahůdku v podobě titulu Shadowgrounds od týmu Frozenbyte. Její vizuální podoba je zpracována dnes již málo využívaným izometrickým pohledem, čímž hra získává nádech jisté originality. Příběh vás zavede do blízké budoucnosti, na lidskou základnu nacházející se na jednom z Jupiterových měsíců. Zde panuje poněkud svérázný životní pořádek, avšak i ten se brzy změní v totální chaos vpád odporných vetřelců znamená boj o přežití. Demo obsahuje první, druhý a pátý level z plné verze hry. Kromě toho si můžete vyzkoušet kooperativní multiplayer.
Žánr RPG mezi demoverzemi zastupuje očekávaný akčněji laděný titul Titan Quest. Herní prostředí vás v tomto případě zavede do antického Řecka a Říma a seznámí vás především s mytologií. Demo obsahuje dva questy, trojici master skillů (Warfare, Earth and Hunting) a možnost vylevelovat postavy až na šestou úroveň.
Dáváte-li přednost strategiím, máme pro vás zábavný válečný kousek Rush for Berlin, v jehož demoverzi se zúčastníte zoufalé německé obrany před ofenzívou Rudé armády na konci druhé světové války.

Videa a ostatní

Zbytek obsahu DVD části GameStaru tvoří početný balík češtin pro hry a programy, výběr atraktivních videoukázek z různých herních hitů a konečně amatérské modifikace. Mezi videem by vaší pozornosti neměla ujít graficky úchvatná multiplayerová řežba Unreal Tournament 2007, nástupce vynikající akce Far Cry, který nese název Crysis, válečné kousky Call of Duty 3 a Medal of Honor: Airborne nebo RPG Gothic 3.
Jestliže patříte mezi fanoušky geniálního Half-Life 2 a chtěli byste si v jeho prostředí zahrát další dobrodružství, není nic jednoduššího, než nainstalovat některý z nepřeberného množství amatérských přídavků. Tentokrát jsme pro vás vybrali singleplayerovou mapu Ravenholm: Lost Chapter a multipalyerovou konverzi Troy: Divine Playground, která změní původní sci-fi podobu na historické prostředí starověkého Homérova Řecka dobývat nebo bránit budete mytické město Trója.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku