Hlavní navigace

Forza Motosport 3

16. 10. 2009

Sdílet

Máte rádi auta? Samozřejmě že ano, jinak byste nečetli tuhle recenzi.

Forza

Trocha práce a Mitchell si na své parádní auto vystřihnul logo GamePro jako profesionál.

Skvělé novinky fanoušci Forzy: Forza Motorsport 3 je všechno, co vás uvede do pohybu a ještě je to výborně koncipované. Špatné novinky pro všechny ostatní: Forza 3 je všechno, co nemáte rádi, nebo co vás nezajímá. Doufám však, že se ale shodneme na jedné věci: Detaily aut, tratí a závodního prostředí jsou naprosto dokonalé.

Forza

Profesionální řidič

Vývojáři se letos opravdu snažili. Pomocník řidiče je nyní schopen převzít řízení na část cesty naprosto sám. Chvíli jsem hrál bez jakékoliv reálnosti a jediné, co mi stačilo udělat pro vítězství, bylo držet plyn – opravdu! Jakmile jsem však zapnul realismus, spoléhal jsem se na schopnost hry opravit chybu, kterou jste během trati udělali. Tuhle věc jsem zbožňoval na DiRTu 2 a opravdu mi častokrát pomohla, ačkoliv její ovládání bylo trochu nemotorné.

Forza

Návrat o pár sekund zpátky zmírní frustraci ze zpackané zatáčky nebo z uraženého výfuku agresivním protivníkem. Je to hezké vyrovnání, hra vás přinutí spolehnout se na své schopnosti, ale zároveň si můžete opravit chybu, kterou jste sami nezavinili. Tyto výhody však nemění jednu věc: Forza Motosport 3 je hardcore závodní hra pro hardcore hráče.

Forza

I když je to z herního hlediska trošku nespolehlivé, výhled z kokpitu je jedním z nejvýhodnějších pohledů pro řízení auta.

Forza

Nekonečný příběh

Singleplayer už od počátku ohlášení hry vyvolával mnoho otázek a trápil spoustu hráčů. Hra pro jednoho hráče ve Forze 3 prodělala markantní změny a v mnohém převyšuje svého předchůdce. Vaše kariéra je založena na výsledcích posledních šesti sezón z posledních kalendářních let. Závodní události zpřístupňují třídy obtížnosti, vozidla a další specifika, která jsou ukončena víkendovým světovým šampionátem. Počkat, víkendové světové šampionáty?! Jestli vás neohromí tohle, ještě než začnete hrát, tak už nevím co. Jako v předchozím díle vám se zkušenostmi přibývají také hromady peněz, které můžete utratit za nabízené vozy. Díky expandujícímu obsahu, který provází růst hry, se zdá, že vývoj Forza Motosport 3 nikdy neskončí. Mě samotného už nenapadá víc motivačních prostředků, které by mě udržely hrát.

Forza

Dlouhá cesta domů

Forza Motorsport 3 není pro sérii až takový pokrok. Neuvěřitelná fyzika, funkční principy aut a simulace řízení, zvláště když dojde na klouzání po mokré vozovce, těžké řízení lepších typů aut… to všechno bude arkádovým závodníkům a příležitostním řidičům dělat problémy. Ale blázni do aut naleznou novou jeskyni, do které si budou na pár dalších let moct zalézt a možná už ani nebudou žárlit, když majitelé PS3 začnou vychvalovat své Gran Turismo 5.

Forza

PRO: parádní herní možnosti, skvělý multiplayer a široká možnost editace – jako obvykle; nekonečně dlouhá kariéra; nádherně vyvedená grafika.

PROTI: Přílišný realismus odstrašuje obyčejné hráče a způsobuje problémy; obtížné přetáčení scén.

Forza

VERDIKT: Zase takový šílenec do aut nejsem, ale chápu, proč lidé oceňují skvěle navržená auta. Síla motoru a krása karoserie přinášejí pýchu a zálibu v řízení. Forza 3 je jako exotické auto: vypadá nádherně a úžasně se s ním jezdí.

HODNOCENÍ: 95%

PLATFORMA: Xbox 360

Forza

Podívejte se do zpětného zrcátka. Vidíte toho týpka za vámi? Jeden špatný pohyb a budete mu dýchat kouř z výfuku.

Forza

Do zatáček najíždějte ve správném úhlu, jinak ztratíte na rychlosti.

Autor: Mitchell Dyer, GamePro.com

Překlad: David Kindl

Forza

Forza

příloha_ovladnete_sva_data

Forza

Forza

Byl pro vás článek přínosný?