Hlavní navigace

Flash disky Corsair s vyšší kapacitou

6. 1. 2008

Sdílet

Corsair zvyšuje kapacitu u svých odolných USB flash disků Voyager a Survivor. Ty budou nově dostupné i v 32GB velikostech.

Corsair se tak s většími flash disky přidává ke skupině výrobců, kteří takto velké flash disky vyrábí (jde o největší dostupnou kapacitu na trhu). Flash disky Corsair však mají ještě několik dalších předností - vysoké rychlosti čtení a zápisu (v porovnání s konkurencí) a vysoká odolnost. Oba flash disky patří k nejodolnějším na trhu.

Na internetu se například nedávno objevil test výdrže flash disků a Voyager se svým gumovým krytem obstál jako jeden z nejodolnějších. Zvládl zapálení, přejetí autem, pád z 8. patra, vykoupání a další testy. Survivor je pak jeho ještě silnější varianta (mimo jiné vylepšená ochrana proti požáru).

Na oba disky bude výrobce dávat záruku 10 let. Za 32GB Voyager si řekne o 230USD (5 000 Kč s DPH), za Survivor potom 250 amerických dolarů (5500Kč vč. DPH). Na trh by měly dostat krátce po skončení veletrhu CES 2008, který začíná v pondělí a Corsair zde bude nové flash disky prezentovat.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?