Hlavní navigace

Finální verze nového Firefoxu se blíží

28. 3. 2008

Sdílet

Představitelé Mozilly tento týden přiznali, že se blíží vypuštění páté, a tedy i poslední beta verze Firefoxu 3. Poté by již měla následovat finální verze "trojky" pro všechny uživatele, jejíž dokončení se čeká na konci května.

Betaverze s pořadovým číslem 5 by se měla na webu Mozilly objevit ke stažení do konce příštího týdne. Poté se již budou všichni vývojáři soustředit na konečnou verzi Firefox 3.0, jejíž dokončení se očekává na konci května. To znamená, že hromadné upgradování na zbrusu nový Firefox proběhne již během letošního června.


Přesto se ale Mozilla v nejbližší době nechystá uvolnit kódování nové verze prohlížeče. Dle slov vedení společnosti by to zatím bylo bezúčelné, protože se stále provádí v samém jádru softwaru podstatné změny.



Obrázek pochází z webu www.imageshack.us

Momentálně Firefox zabírá kolem 17 % trhu s webovými prohlížeči. Suverénem je stále Internet Explorer od Microsoftu s 75% podílem na trhu. Od Firefoxu 3 se ale očekává, že tuto převahu IE výrazně zmírní a stane se mu tak rovnocenným konkurentem na trhu.

Náš pohled na betaverzi 4 naleznete zde.

- - Adam Šoltys

Byl pro vás článek přínosný?