Hlavní navigace

Fanoušci esportu budou mít v Praze k dispozici obří centrum

21. 4. 2022

Sdílet

 Autor: Playzone
Fanoušci esportu získají v Praze nové působiště. Od 25. dubna se v obchodním centru Westfield Chodov otevírá Vodafone PLAYzone Arena, multifunkční esportové centrum o rozloze více než 1000 m2.

Za projektem stojí skupina Prima, která se zajímá o esport už delší dobu. Na svých stanicích COOL či CNN Prima News vysílá programy, které se tématu věnují. Do nového centra společnost investovala několik desítek milionů korun. Partnerem je i společnost Vodafone, která zajišťuje připojení k internetu.

Příznivci esportu najdou v centru na téměř 60 herních počítačích, budou mít k dispozici i herní simulátory a virtuální realitu. 

Elektronický sport, zkráceně esport, je v Česku stále oblíbenější. Podle průzkumu agentury STEM/MARK se v tuzemsku se esportovým hrám věnuje 21 % populace – ať už jako hráči nebo diváci.

příloha_ovladnete_sva_data

„V letošním roce jsme spustili revoluci v esportu. Představili jsme MČR ve hře Counter-Strike: Global Offensive o 4,5 milionu korun a zároveň otevíráme unikátní esportovou arénu. Bez nadsázky mohu říct, že se jedná o sen, který se proměnil v realitu. I když se o esportu intenzivně hovoří až v poslední době, mnozí z nás se esportu profesně věnují přes 15 let,“ uvedl Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone.

O plánu otevřít nové centrum informoval již v únoru sesterský web Cnews.cz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku