Hlavní navigace

Facebookem se šíří nová vlna podvodů. Stačí jeden klik a můžete přijít o účet

22. 9. 2022

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Facebookem se šíří nová vlna podvodů. Stačí chvilka nepozornosti a můžete přijít o svůj účet nebo stránku, kterou na této sociální síti spravujete.

Na začátku je zpráva, která vám na Facebooku přijde od stránky nazvané Social Network Registry Corporation. Stránek se stejným jménem jsou stovky, liší se jen číslem v názvu.

V evidentně strojově přeloženém textu do češtiny je uvedeno, že jste porušili pravidla a zásady komunity Facebooku. A proto není stránka viditelná pro ostatních, ale můžete ji ještě zachránit.

Autor: PCWorld

Vážený administrátore stránky. Vaše stránka je omezená, což znamená, že stránka spravovaná vaším účtem porušuje pravidla a zásady komunity Facebooku. Abychom vás ochránili, vaše stránka není viditelná pro všechny na Facebooku a nemůžete ji používat,“ uvádí se ve zprávě doslovně.

„Ověřte, že jste držitelem účtu, pomocí následujícího odkazu: https://tinyurl.com/yp5f-wheresyourrmanagessp Podle komunitních standardů Facebooku máte 24 hodin na provedení těchto kroků, abyste zabránili trvalé deaktivaci vašeho účtu. Děkujeme, že nám pomáháte zlepšit způsob, jakým udržujeme Facebook. S pozdravem. Tým pro standardy komunity Meta,“ píše se dále.

příloha_ovladnete_sva_data

Autor: PCWorld

Když na odkaz kliknete, tak se samozřejmě nedostáváte se do komunikace s s pracovníkem Facebooku, ale na phishingovou stránku, která se snaží získat vaše přihlašovací údaje.

Účet, ze kterého vám zpráva přišla, můžete nahlásit jako podvodny Facebooku a ten by ho měl zablokovat. Asi to ale pomůže jen krátkodobě, protože podvodníci si založí stejně pojmenovaný účet jen s jiným číslem.

Setkali jste se s podvodem na Facebooku?

Byl pro vás článek přínosný?