Hlavní navigace

Eset Family Security Pack: Spolehlivý a rychlý bezpečnostní balík

17. 2. 2023

Sdílet

Známá softwarová firma Eset opět nabídla novinky v oblasti svých bezpečnostních balíků. Tentokráte jsme se podívali na balík Eset Family Security Pack. Jak je na tom?

Jako obvykle je součástí balíku kompletní zabezpečení, které obsahuje všechno, co již tradičně očekáváme: antivirovou, antispywarovou a antiransomwarovou ochranu. Součástí je i pokročilé strojové učení, automatická kontrola stahovaných souborů, anti-phishing, ochrana webové kamery, ochrana proti síťovým útokům či proti zapojení do botnetu WMI skener, skener systémového registru a další aplikace. Tohle všechno už tam bylo a jednotlivé funkce byly „pouze” posíleny.

Samotné uživatelské rozhraní je patřičně intuitivní. V balíku dostaneme licenci na tři počítače a tři periferní zařízení s Androidem.

Ochrana telefonů a tabletů je ale jinak velice rozsáhlá, zahrnuje i GPS lokalizaci, kontrolu SIM karty, vzdálené zamknutí či vymazání nebo kontrolu aplikací. Hodit se jistě může i kontrola domácí sítě, což je pokročilý způsob antivirové ochrany, který jednoduše zobrazí všechna připojená zařízení v domácí síti a upozorní na případná zranitelná místa.

Cílem bezpečnostních aplikací je nejen blokování nebezpečného materiálu, ale i o neustálá kontrola chování klíčových aktivit. V takovém případě je totiž možno odhalit malware ve chvíli, kdy se na počítači přece jenom usídlí, ale ještě nezačne škodit. Příjemná je i pomoc při krádeži nebo ztrátě, kdy periférii můžeme nejen lokalizovat, ale i sledovat její aktivitu a případnému nálezci poslat zprávu na obrazovku (což nám samozřejmě v případě krádeže příliš nepomůže).

ICTrocenka

V každém případě se jedná o solidní bezpečnostní balík, který sice není tak komplexní jako byl Security Premium, ale i tak dostaneme za 1 590 korun kvalitní bezpečnostní balík, který si s konkurencí nijak nezadá.


  • Pro: spolehlivost, rychlost, malé nároky na CPU
  • Proti: nefunguje na iPhonu
  • Celkem: 80 procent

Náhledová fotografie u článku je z fotobanky Depositphotos

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.