Hlavní navigace

EA: Chceme Rockstar a jeho Grand Theft Auto

17. 3. 2008

Sdílet

Společnost Electronic Arts usiluje o získání vývojářského studia Rockstar a tím licence na prodej jeho nejúspěšnější série her, dnes již legendárního Grand Theft Auta, jehož čtvrtý díl je plánován na letošní duben.

EA nejde pouze o Rockstar, ale o celou firmu Take 2 Games, pod kterou studio vyvíjející GTA patří. Generální ředitel Electronic Arts, John Riccitiello, řekl: „Hlavním důvodem naší snahy získat celou společnost není značka Rockstar. Máme zájem o celé studio se všemi jeho skvělými vývojáři. Byla by velká škoda přijít o tak hodnotný lidský kapitál.“ Později také dodal, že nejde o snahu vyřadit ze hry konkurenta na poli sportovních her, které jsou v tomto případě druhořadé.

Představitelé Take 2 Games zatím odmítli první nabídku, kterou označili pouze za snahu EA podhodnotit skutečnou cenu společnosti. Dále jejich vedení vzkázalo EA, že má se svou další nabídkou počkat do doby než bude uvolněno nové GTA 4. Od dalšího dílu si totiž vývojáři slibují prodej více než 10 miliónů kopií. To samozřejmě ještě zvýší hodnotu společnosti, což si její vlastníci moc dobře uvědomují.

- - Adam Šoltys

Byl pro vás článek přínosný?