Hlavní navigace

Dvoufázové ověřování při používání internetových služeb - 3.díl

30. 12. 2013

Sdílet

 Autor: © keroro666 - Fotolia.com
Při dvoufázovém ověřování se kromě uživatelského jména a hesla používá ještě další zabezpečovací údaj, obvykle nějaký bezpečnostní kód.

Samozřejmě se nejedná o žádný zázračný všelék, který by jednou provždy učinil přítrž všem pokusům o prolomení zabezpečovacích údajů, ale při používání internetových služeb typu Facebook, Twitter, Dropbox a jim podobných určitě poskytuje vyšší úroveň zabezpečení, než je pouhá ochrana pomocí uživatelského jména a hesla.

Předchozí díl

Dropbox

Dropbox

Fotografie nejrůznějšího druhu, vlastní poezie, vlastní výtvory v programu Malování atd. Jinými slovy řečeno do toho, co uchováváte pod vlastním účtem ve službě Dropbox, nikomu nic není. A dvoufázové ověřování napomůže tomu, aby to takto zůstalo i nadále.

V tomto případě dvoufázové ověřování používá vaše heslo v kombinaci s jednorázovým bezpečnostním kódem, který se obvykle zasílá pomocí textové zprávy na váš mobilní telefon. Tento bezpečnostní kód pak zadáváte při přihlašování. I kdyby se tedy někomu podařilo zjistit vaše přihlašovací jméno a heslo, pak jeho prolomení je díky používání bezpečnostních kódů daleko komplikovanější.

Chcete-li u služby Dropbox nakonfigurovat dvoufázové ověřování, navštivte internetovou stránku dropbox.com a přihlaste se tam do svého účtu. Po přihlášení vyberte v pravém horním rohu okna své jméno a z nabídky, která se objeví, vyberte položku Settings. V dalším kroku klepněte na záložku Security a v sekci Account sign in vyhledejte položku Two-step verification a klepněte na odkaz Enable.

Povolte ve službě Dropbox dvoufázové ověřování

V tuto chvíli vás Dropbox provede procesem dvoufázového ověřování. Po zobrazení výzvy k zadání hesla napište heslo pro přihlášení k této službě a klepněte na tlačítko Next. Dropbox se vás nyní zeptá, zda chcete získávat textové zprávy obsahující váš bezpečnostní kód, nebo zda chcete používat ověřování pomocí aplikace. Pokud vám nevadí pracovat se zprávami SMS, pak si vyberte tuto zřejmě nejběžnější možnost. V opačném případě budete muset vsadit na ověřování pomocí speciální aplikace.

Vyberte si tedy takové řešení, které vám vyhovuje nejvíce a poté klepněte na tlačítko Next. Pokud si vyberete ověřování pomocí speciální aplikace pro ověřování, pak vám Dropbox nabídne několik tipů a pokynů k tomu, jak přesně postupovat a následně vás provede procesem ověřování, zda vše funguje tak, jak má.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?