Hlavní navigace

Dvoufázové ověřování při používání internetových služeb - 10.díl

6. 1. 2014

Sdílet

 Autor: © mipan - Fotolia.com
Při dvoufázovém ověřování se kromě uživatelského jména a hesla používá ještě další zabezpečovací údaj, obvykle nějaký bezpečnostní kód.

Samozřejmě se nejedná o žádný zázračný všelék, který by jednou provždy učinil přítrž všem pokusům o prolomení zabezpečovacích údajů, ale při používání internetových služeb typu Facebook, Twitter, Dropbox a jim podobných určitě poskytuje vyšší úroveň zabezpečení, než je pouhá ochrana pomocí uživatelského jména a hesla.

Předchozí díl

PayPal

PayPal

Používáte-li PayPal a otázku zabezpečení vašeho účtu neberete příliš vážně, pak si doslova říkáte o to, aby vás potkaly všechny problémy, které nějakým způsobem souvisí se správou vašich financí a informací o vašich financích. Snad oprávněně předpokládáme, že nechcete, aby se kdokoli dostal do vašeho účtu PayPal a tam utratil všechny vaše peníze. Velmi efektivním nástrojem, jak tomuto zabránit, je právě dvoufázové ověřování.

Jak již bylo zmíněno dříve, zvyšuje dvoufázové ověřování úroveň zabezpečení vašeho účtu a ochrany před různými online existencemi tím, že pro přístup k účtu se při přihlašování vyžaduje kromě zadání uživatelského jména a hesla navíc zadání jednorázového bezpečnostního kódu, který se obvykle zasílá na mobilní telefon v podobě v textové zprávě na mobilní telefon. Tento mechanismus vám zabezpečí váš účet pro případ, že se přihlašovací údaje jako je vaše uživatelské jméno a heslo dostanou do rukou někomu nepovolanému.

Při používání dvoufázového ověřování u služby PayPal se dostává ke slovu její vlastní funkce Security Key, která umožňuje zasílání bezpečnostních kódů na váš mobilní telefon. Za 30 USD je možné si zakoupit samostatný hardwarový bezpečnostní klíč, který dokáže pro vás generovat bezpečnostní kódy přímo. V tomto článku vám však ukážeme, jak používat dvoufázové ověřování pomocí bezpečnostního klíče zaslaného do vašeho mobilního telefonu.

příloha_ovladnete_sva_data

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?