Hlavní navigace

Dva displeje v notebooku

1. 1. 2007

Sdílet

Asustek Computer se pochlubil prvním notebookem používajícím SideShow malý displej umístěný na víku displeje, kter...


Asustek Computer se pochlubil prvním notebookem používajícím SideShow malý displej umístěný na víku displeje, který umožňuje uživatelům pracujícím s Windows Vista kontrolovat příchozí e-maily a další informace bez klasického bootování systému. Asus W5Fe využijí především uživatelé, pro něž je důležité mít přehled o příchozí komunikaci, ale zároveň potřebují dosáhnout co nejvyšší výdrže na baterii tedy nepracovat s plně nabootovaným systémem. Samozřejmě to také znamená navýšení ceny podobného řešení. V případě W5Fe uvádí společnost PortalPLayer, která SideShow pro Asiatek navrhla, že jde o zvýšení oproti standardnímu notebooku asi o 30-40 dolarů. SideShow pracuje tak, že periodicky probouzí hybernovaný počítač a kontroluje data uložená v programech systému Windows Vista. Poté počítač opět uspí. Notebook by se měl objevit na trhu v prvním čtvrtletí roku 2007.
www.asus.com

Vodě odolný disk IOData

Také se vám stává, že se právě koupete a přepadne vás neodolatelné nutkání mít u sebe všechna svá důležitá data? Ať již jde o rodinné fotografie, hudební nahrávky zbožňované skupiny či kompromitující materiály na vašeho šéfa, i ve vaně je můžete mít při sobě díky novému vodotěsnému disku IOData. Jde o jednpalcový mikrodisk ve vodě a nárazu odolném pouzdru, který se k PC připojuje přes USB 2.0 port. V nabídce jsou verze s kapacitou 8 GB a 12 GB za 135, resp. 180 dolarů.
www.iodata.com

Palm představuje Treo 680

Společnost Palm již představila nový smartphone Treo 680, který nahrazuje starší model Treo 650. Treo 680 je k dispozici buď exkluzivně zákazníkům americké společnosti Cingular za cenu asi 200 dolarů, nebo jako odblokovaná verze za cenu dvojnásobnou. Přístroj nabízí e-mailové a webové služby prostřednictvím vysokorychlostní datové sítě EDGE. Uživatelé mohou psát pomocí podsvícené QWERTY klávesnice nebo dotykového displeje o rozměrech 320 x 320 pixelů. Treo 680 používá operační systém Palm OS, který je kompatibilní s širokou škálou aplikací určených pro výrobky společnosti Palm. Oproti předchozím modelům Treo nemá model 680 anténu, trčící na vrchní straně přístroje. Obsahuje vylepšenou radiofrekvenční citlivost pro lepší výkon. Součástí telefonu je také port pro rozšíření paměti, kompatibilní s kartami SD/MMC/SDIO a s podporu Bluetooth. Kromě nového kabátu dostal typ 680 rovněž vylepšené uživatelské prostředí, které pro navigaci vyžaduje méně "kliků" na klávesnici než předchozí přístroje, včetně nové nabídky oblíbených zkratek. Na zadní straně přístroje je digitální fotoaparát pro fotografie o rozměrech 640 x 480 pixelů.
www.palm.com

TurboLinux Wizpy

TurboLinux je společnost známá především vývojem linuxových distribucí, ovšem proč své znalosti nezužitkovat i na jiném poli? Nový MP3 přehrávač Wizpy jistě potěší srdce nejednoho technického nadšence. Kromě přehrávání MP3 a AAC zvládá i méně obvyklé Ogg, zobrazuje obrázky a přehrává videa formátu Divx. A k tomu překvapení partition s nainstalovaným operačním systémem TurboLinux Fuji, což znamená, že ho stačí připojit k USB portu a můžete nabootovat do Fuji a používat instalované aplikace či přistupovat k datům na pevném disku. Hmotnost činí velmi nízkých 60 gramů, k dostání bude v prvním kvartálu roku 2007, cenové údaje zatím neznáme.

Nový handset Skype nepotřebuje PC

Dánská společnost začala prodávat handset s bezdrátovým telefonem, který je kompatibilní se Skypem a nepotřebuje ke svému provozu počítač. Základní stanice pro DualPhone 3088 se připojí jak k internetu pro hovory pomocí Skype, tak k tradiční analogové telefonní lince pro hovory uskutečňované pomocí veřejné telefonní sítě. Výrobce, RTX Products A/S, tvrdí, že jde o první handset, který je možné připojit ke Skypu bez nutnosti existence PC. Jediná podmínka pro využívání tohoto zařízení je, že je internetové připojení stále zapnuto, Připojení, které se automaticky po určité době neaktivity vypíná, je pro účely této služby nevhodné. Handset má barevný displej, na kterém je zobrazen aktuální status kontaktů Skype. Po vybrání kontaktu se uživatel může rozhodnout, zda s danou osobou využije volání Skype nebo tradiční pevné linky. Samozřejmostí je podpora Skype PC Calls, SkypeOut, SkypeIn a Voicemailu. Jeho cena byla stanovena na 159 euro.
www.telestore.dk

PlayStation 3 se představuje, davy šílí

Týden po uvedení na trh v Japonsku na počátku listopadu se nová herní konzola od Sony představila i ve Spojených státech a třech dalších zemích. A téměř ihned začala poptávka vysoce převyšovat nabídku. Mnoho obchodních řetězců zastavilo přijímání rezervací už týdny před začátkem prodeje, zařízení se prodávalo v internetové aukční síni eBay za více než 2 000 dolarů, což je cena asi třikrát vyšší než oficiální prodejní hodnota 599 dolarů. Poptávka po konzole je velká, protože Sony nemá dostatek diod s modrým laserem, které jsou jednou z hlavních součástek mechanik Blu-ray. Bez těchto diod není konzola funkční. Firma kvůli tomu musela snížit počáteční produkci z odhadovaných dvou milionů na 500 tisíc kusů. Odhaduje se však, že v počátečních dnech nebyla schopna zajistit ani tento počet. Existují zprávy o ojedinělých případech násilí, které se objevilo ve frontách čekajících na odstartování prodeje. V jednom bostonském obchodním domě musela zasáhnout policie, když jeho ochranka ztratila kontrolu nad davem asi 400 lidí. www.playstation.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku