Hlavní navigace

Download Centrum - 43. týden

24. 11. 2009

Sdílet

V Download Centru pro vás každý týden testujeme dva nové programy z kategorie freeware a shareware, které vám mohou usnadnit život.

Double Anti-Spy Professional – odstranění spyware a malware

DAS1Double Anti-Spy kalifornské firmy Avanquest Software je software sloužící k  odstranění spyware a malware v počítači. Sází na technologii DoubleScan Technology, což je integrace dvou anti-spyware řešení do jedné aplikace. Tím odpadá nutnost instalovat jednoúčelové, specializované aplikace, především však vede k efektivnější a účinnější ochraně před spyware a malware.

Vniknutí spyware do počítače vzniká nejčastěji při sdílení souborů a při stahování multimédiálních souborů (fotky, hudba, filmy) z internetu. Double Anti-Spy pozná, že obsahují spyware a zabrání jejich stažení do počítače. Je schopen odhalit, odstranit, příp. zablokovat všechny druhy spyware.

Spolehlivou ochranu počítače zajišťuje Double Anti-Spy použitím několika technologií. Tak např. Real-Time Threat Defense a Real-Time Threat Protection chrání počítač proti trojanům, keyloggerům, zabraňuje monitorování systému atd. Obě funkce nepřetržitě sledují počítač a kontrolují jej na obsah spyware a malware. Chrání před podvody typu "phishing", do skenování zahrnují i e-mailové zprávy. Pomocí technologie Comprehensive Removal Technology odhalený spyware účinně odstraní. K jeho úplnému odstranění není vyžadováno restartování počítače.

Po dokončení skenování obdržíte přehled všech nalezených výskytů spyware a malware. Double Anti-Spy ukáže, jak jeden každý funguje a co špatného může v počítači způsobit. Napoví vám, který napadený program máte ponechat a který odstranit. Nakonec také nabídne Summary Report – souhrnnou zprávu o tom, který spyware a malware byl z počítače odstraněn.

Double Anti-Spy se snadno používá: jedním kliknutím můžete spustit skenování celého počítače. Vybrat si můžete také ze třech skenovacích metod: rychlé, úplné a uživatelské. Rychlé skenování zabere jen krátkou dobu a poskytne rychlou diagnózu vašeho systému. Pro nejlepší ochranu je pak doporučeno vybrat úplné skenování: trvá sice mnohem delší dobu, výsledky jsou však stoprocentní. Uživatelské skenování zase dovolí definovat určité soubory a složky k prohlížení.

DAS2

Double Anti-Spy může běžet na pozadí, takže ve své práci na počítači nebudete nijak omezováni. Protože pro svou činnost potřebuje jen minimum systémových prostředků, nezpomaluje činnost počítače. Pracuje v operačním systému Windows 32 a 64 bitových verzí XP, Vista a Windows 7.

Domovská stránka: http://www.avanquest.com
Hodnocení: 80 %
Cena: shareware 29 $
Klady: Dvě technologie integrované v jedné aplikaci
Zápory: Absence zkušební verze programu a online registrace

 

příloha_ovladnete_sva_data


 

ThunderSite Deluxe 3 – WYSIWYG editor webových stránek

TS1K vytváření a úpravě internetových stránek se standardně používá editor HTML, který však vyžaduje znalost tohoto programovacího jazyka. Uživatelé, kteří tento jazyk neovládají, mohou stránky také vytvářet i upravovat: pro ně byly vyvinuty tzv. WYSIWYG editory, s nimiž se pracuje stejně jako s běžnými textovými editory. Výsledek práce tak vidíte ihned, na rozdíl od klasických HTML editorů, kde si tyto výsledky musíte ověřovat v internetovém prohlížeči. Nejlepším WYSIWYG editorem webových stránek současnosti je Dreamweaver americké firmy Adobe Systems Inc. Jeho předností je profesionální úroveň, nevýhodou velmi vysoká pořizovací cena.

Cenovou nevýhodu odstraňuje ThunderSite Web Editor alžírské firmy Generalia Software, který za podstatně menší peníz poskytuje dostatek nástrojů a funkcí pro tvorbu profesionálně vypadajících internetových stránek. S nimi může i začátečník vytvořit, upravovat a publikovat své stránky snadno a rychle, především díky automatizování programovacích kroků. Uživatel se tak nemusí zabývat technickou stránkou věci a může se plně věnovat pouze obsahu stránky. Pro začínající tvůrce jsou připraveny šablony – vzorové webové stránky obsahující připravené styly a témata, pomocí nichž se začátečníkům práce podstatně usnadní. Nové šablony lze vytvářet v Template Creatoru. Pro začátečníky je také k dispozici průvodce vytvořením nové stránky, který je provede tvorbou stránky krok za krokem. Další průvodce Advanced Form Editor je určen pro vytváření webových formulářů.

ThunderSite umožňuje kopírovat a vložit dokumenty z Wordu, pomocí příkazu Import Folder importovat kompletní souborové struktury vytvořené jinými softwarovými nástroji, čehož lze výhodně využít pro tvorbu např. katalogu výrobků. Pomocí nového pluginu vybudujete v ThunderSite úžasné galerie obrázků, vytvoříte působivé animované bannery a rolující texty. V nabídce pro vytváření navigačních menu jsou 4 druhy: tlačítková, dynamická, rozevírací seznamy a odkazy. Je možné přidat zvuky na pozadí stránek, stránky můžete oživit vložením dynamických efektů, které lze v ThunderSite přidat velmi snadno. Začleněna je funkce kontroly pravopisu v 21 jazycích. Náhled struktury stránek vytvářeného projektu vám umožní Website Manager. Hotovou stránku pak ThunderSite pošle přímo na server.

Verze Deluxe při zachování snadného ovládání nabízí integrované vývojářské prostředí používající dynamické jazyky HTML, XML, ASP, ASP.NET, JSP a PHP a skripty. Podporuje editaci programového kódu včetně barvení syntaxe, číslování řádek, automatického dokončení kódu, umožňuje integraci webových modulů do webových stránek různého zaměření a účelu (diskusní fóra, informační bulletiny, komerční stránky, WCM), vložit odkazy na tiskovou verzi aktuální stránky (Print Friendly). editovat vlastnosti pomocných měřítek a mnoho dalšího.

Domovská stránka: http://www.generalia.com
Hodnocení: 85 %
Cena: shareware 89 $
Klady: Množství nástrojů a funkcí pro tvorbu profesionálně vypadajících internetových stránek
Zápory: Absence jazykových prostředí

Byl pro vás článek přínosný?