Hlavní navigace

Doplňky pro Excel: vyhledejte si ty nejužitečnější - 6.díl

25. 3. 2019

Sdílet

 Autor: (c) Dmitri Mikitenko - Fotolia.com
Vybrali jsme pro vás některé oblíbené doplňky, abyste si je vyzkoušeli. Některé jsou dokonce i zdarma.

Předcházející díl

 

Doplňky (anglicky Add-Ins) pro MS Excel je možné přirovnat k aplikacím pro smartphony nebo k zásuvným modulům programů pro práci s počítačovou grafikou. Jedná se o samostatné aplikace napsané programátory nezávislými na autorovi programu pro práci s počítačovou grafikou. Tyto aplikace tedy vlastně poskytují pokročilé nástroje pro hlavní program. Existují doplňky pro Word, PowerPoint a celou řadu dalších často používaných programů. Naprostá většina doplňků je k dispozici zdarma, popřípadě za minimální poplatek a obecně pro ně platí, že v počítač po svém spuštění zabírají minimum paměti.

Doplňky pro práci s grafy a mapami

SmartCharts for Excel

Tento doplněk vytváří grafy pro okamžitou analýzu v Excelu, což znamená, že pro zkoumání dat a získání zobrazení těchto dat stačí jedno klepnutí myší. Kromě standardních čárových, sloupcových, koláčových a bublinových grafů nabízí SmartCharts (SC) celou paletu složitých grafů a grafů pro sledování trendů, a to, aniž byste museli graf nějak složitě vytvářet a upravovat. Stačí tedy jen ukázat a klepnout na tabulku v Excelu, abyste viděli, který graf z SC se bude hodit pro zobrazení vašich dat. Máte-li pochybnosti, pak vám navíc SC zobrazí vhodné návrhy. Cena doplňku je od 1,49 USD do 4,49 USD za měsíc, pokud budete chtít využít variantu platby v podobě předplatného, nebo si můžete doplněk jednorázově zakoupit za cenu 24,49 USD plus daň. Další možnosti platby si můžete prohlédnout na tomto internetovém odkazu.

HandyMap Address Lookup

Tento doplněk je jen jedním ze šesti doplňků ze sbírky doplňků orientovaných na mapy nabízených firmou AdaptPoint. Jedná se o interaktivní doplněk umožňující různé pohledy, umisťování značek a vyhledávání podle města, oblasti, státu, směrovacího čísla apod. Pokud tento doplněk použijete s ostatními doplňky v již zmiňované sbírce, získáte produkt s mnohem více funkcemi, než nabízí Mapy Google. Doplněk, resp. sbírka doplňků je určena pro Word a Excel a můžete jej pořídit z jednorázově placenou sumu 7,99 USD (k dispozici jsou i hromadné licence).

Modern Charts

Tento doplněk se chlubí tím, že dokáže vytvářet nejen grafy, ale i „příběhy dat“, čímž se myslí 360tistupňové vizualizace dat neboli grafy, které nazírají na soubory dat ze všech možných úhlů. Podle Mzamose jsou Modern Charts více než grafem, jsou vlastně úplnou prezentací souborů dat. Za tento doplněk se platí v podobě předplatného, která činí 1,49 USD za měsíc.

Utility pro práci s grafy a mapami

ICTrocenka

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?