Hlavní navigace

Duke Nukem Forever - tak takhle vypadal

14. 5. 2009

Sdílet

Že jste vždycky chtěli vědět, jak Duke Nukem Forever ve skutečnosti vypadal? Nabízíme opravdu podrobný náhled do jeho světa. Vstupenky se paradoxně uvolnily až poté, co je takřka jisté, že si ho nikdy nezahrajeme.

Jak známo, studio 3D Realms ukončilo svou činnost a dvanáct let práce na očekávaném projektu Duke Nukem Forever přišlo rázem vniveč. Zároveň se ale konečně můžeme pořádně podívat, jak ta hra měla vlastně vypadat. Těžko se hledá srovnání - žádná podobně očekávaná hra tu snad nikdy nebyla. Z Duke Nukem Forever si kvůli době jeho vývoje dělala legraci i neherní média - a to už je co říct.

 

 

Popravdě, obrázky sice nevypadají špatně, a docela by nás zajímalo, jak by se to celé hrálo. ALE! Po dvanácti letech bychom čekali přece jen něco zajímavější, něco, co nevypadá jako koridorovitá akce, ve které autoři neměli ani tolik invence, aby nemuseli sáhnout po nepříliš originální jízdě monster truckem. Zkrátka a dobře, vypadá to jako mix několika víceméně průměrných akcí, bez oné potřebné špetky svébytnosti, kterou se Duke Nukem vždy vyznačoval.

 

 

Možná vyslovíme kacířskou myšlenku - ale není skutečně lepšé, že Duke Nukem Forever nakonec nikdy nevyšel? Legenda žije dále a Duke si tak nezkazil jméno, tedy pomineme-li vývojářská martýria. Celé to působí dojmem bezradnosti 3D Realms. Tohle studio zaměstnávalo kdysi nesmírně talentované lidi, ale enormním úspěchem Duke Nukem 3D se pravděpodobně nechalo ukolébat a nezvládlo přechod do nového tisíciletí, do nové herní generace.

 

Čtětě naši glosu k tématu

Další obrázky a video

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

příloha_ovladnete_sva_data

 

Byl pro vás článek přínosný?