Hlavní navigace

Disney+ je v Česku. Na kolik vás vyjde a co ostatní streamovací služby?

15. 6. 2022

Sdílet

 Autor: Walt Disney Company
Čeští uživatelé mohou od 14. června sledovat filmy a seriály v placené aplikaci Disney+, která je nyní i zcela přeložená do češtiny. Kolik za ní zaplatí? A na kolik vás vyjdou jiné streamovací platformy? Přinášíme přehled.

Česká republika patří mezi desítky zemí střední a východní Evropy, kam se letos Disney+ rozšiřuje. Detaily najdete třeba na našich sesterských webech Lupa nebo Cnews. Na kolik vás ale služba vyjde? A jak jsou na tom ostatní streamovací platformy?

Disney+

Měsíční přeplatné vyjde na 199 korun. Pokud si objednáte službu na rok, zaplatíte 1990 Kč a máte tedy dva měsíce používání zdarma.

V Česku služba nabídne přístup k více než 800 filmům, přes 900 seriálům a kolem 130 pořadům natočených pouze pro uvedení na internetu. Mezi hlavní taháky Disney+ patří třeba Star Wars nebo všechny superhrdinské filmy pod značkou Marvel.

Netlix

Za základní tarif na Netflixu (Netflix Basic) zaplatíte měsíčně 199 korun, můžete si samozřejmě pořídit i dražší tarif s lepším rozlišením. Nejdražší tarif vyjde na 319 korun. V Česku si službu odhadem předplácí kolem půl milionu lidí.

Nabídka Netflixu je extrémně bohatá, nabízí kolem sedmi tisíc titulů. Populární jsou třeba seriály Stranger Things nebo Hra na oliheň. 

HBO Max

Za měsíční předplatné zaplatíte stejně jako u předchozích služeb 199 korun. Předplatné na celý rok vás vyjde na 1590 korun.

Nabídka HBO Max se v každé zemi lidí. V Česku je nyní k dispozici divákům asi 1500 filmů a seriálů a novinky z kin budou zalistované do 45 dní po premiéře. Mezi hlavní taháky patří třeba Hra o trůny, respektive její chystaný prequel Hra o trůny: Rok draka.

Apple TV+

Oproti předchozím službám je Apple TV+ levnější. Měsíčně vyjde na 139 korun. Zase se ale musíte smířit s mnohem menší nabídkou. Seriál The Morning Show je ale perfektní.

Většina lidí se k Apple TV+ dostane asi jen díky tomu, že nakoupí nějaký nový Apple výrobek. Firma pak dává předplatné na tři měsíce zdarma.

Amazon Prime

Měsíční předplatné Amazon Prime je bezkonkurenční nejnižší. Měsíc vyjde na 79 korun, po registraci máte navíc třicet dní bezplatné období.

příloha_ovladnete_sva_data

Aplikace sice má českou lokalizaci, ale nabídka je oproti Netflixu nebo HBO velmi slabá. Možná ale zájem českých fanoušků zvedne plánovaný seriál Pán prstenů.

Voyo

Český zástupce streamovacích služeb si nevede vůbec špatně. Fanoušky láká především na své tituly, které lidé znají z televize Nova. Ta navíc službu, jejíž měsíční předplatné vyjde na 159 korun, promuje i ve svém běžném vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?